Počinje uređenje plaže Val de Lesso

Na plažu ovih dana stiže mehanizacija (N. O. R.)
Na plažu ovih dana stiže mehanizacija (N. O. R.)

Nakon što je iz Fonda za razvoj turizma, a na temelju "Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. godini", Ministarstvo turizma za projekte uređenja dviju plaža u Rovinju- Val de Lesso (Borik) i plaže Bolnica 1 osiguralo 1,5 milijuna kuna, prošlog su tjedna predstavnici Grada Rovinja potpisali ugovor s izvođačem radova - pulskom tvrtkom Navi -Coop, zaduženom za prvu fazu izvedbe.

Ovim su potpisom i službeno započeli radovi na uređenju plaže. Kako doznajemo od pročelnice Ureda gradonačelnika i Gradskog vijeća Rovinj Marije Črnac Rocco, ovih bi dana i strojevi trebali stići na teren.

I za slabije pokretne

Inače, kako doznajemo od Ermanna Turcinovicha, planirano je uređenje prve faze komunalne infrastrukture koje obuhvaća izgradnju pješačke staze s prilazima plaži, uređenje sekundarne plaže i hortikulturno uređenje.

- Konkretno, površina od oko dvije tisuće četvornih metara trebala bi dobiti obalnu šetnicu od betonskih opločnika (širine tri i dužine 170 metara), izgrađen plato za kemijske toaletne kabine, površine za svlačionice, zone za spasilačku službu, pristupe plaži sa šest stubišta i rampom za pristup osobama s invaliditetom. Također, ova faza radova obuhvaća i  izradu obalnog potpornog zida od armiranog betona obloženog kamenom, kao i betonsko sunčalište prilagođeno osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, kaže voditelj Odsjeka za izgradnju i održavanje objekata Ermanno Turcinovich.

Završetak koncem svibnja

Inače, nije naodmet dopisati kako vrijednost radova prelazi iznos od 700 tisuća dobivenih iz Fonda pa će iznos od oko 1,5 milijuna kuna (bez PDV-a) potrebnih za uređenje novog rovinjskog kupališta Val de Lesso snositi Grad Rovinj. Prvotna je namjena bila osiguranje uređenog prostora u sjevernoj zoni grada namijenjenog ciljanim skupinama - obiteljima s djecom, mladima, osobama starije životne dobi i teže pokretljivima. Kraj radova i otvaranje plaže najavljeno je za konac svibnja. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter