Počinje asfaltiranje pristupne prometnice za Tivoli

Sve je spremno za početak asfaltiranja
Sve je spremno za početak asfaltiranja

Izgradnja nove pristupne ceste za Sportski centar Tivoli u Puli, odnosno prometnica Tivoli, koja će povezivati gornji i donji dio ovog naselja na Velom Vrhu, stigla je u završnu fazu. Tijekom radova na uređenju pune dužine ove prometnice od 310 metara do sada je postavljena kompletna javna rasvjeta i oborinska odvodnja te odbojna ograda prema pruzi kao i rubnjaci uz cestu. Asfaltiran je prekop za javnu rasvjetu na Partizanskom putu te prvi dio nove prometnice. Slijedi nastavak asfaltiranja prometnice koja će imati obostrani nogostup. Izvođač radova je Cesta d.o.o. Pula, a vrijednost ugovorenih radova iznosi gotovo dva milijuna kuna (s PDV-om).

Radovi do kraja tjedna

- Po okončanju radova, koji se planiraju dovršiti do kraja tjedna, prometnica Tivoli bit će puštena u promet. Na taj način bit će kvalitetno riješen pristup Sportskom Centru Tivoli te samo infrastrukturno uređenje južnog dijela zone Tivoli između Partizanskog puta i željezničke pruge Pula - Buzet, najavljuju iz Grada Pule.

Nova prometnica proteže se od nekadašnje praonice vozila na početku Partizanskog puta do donjeg parkirališta SC Tivoli. Iako je odmah ispod mosta svojevrsni odvojak na početku Partizanskog puta, pa se smatralo da će se nova prometnica graditi od tamo, Grad je izabrao rješenje za koje smatra da je puno adekvatnije. Ovako na pola zone Tivoli osigurava mogućnost daljnjeg razvoja zone i donjeg i gornjeg područja od buduće prometnice. Druga bitna stavka proizlazi iz činjenice da se upravo takvom trasom izbjeglo rušenje jednog privatnog objekta, odnosno obiteljske kuće. Najvažnije je, pak, da su zbog prometne sigurnosti i preglednosti, kažu u Gradu, primjerenija t-raskrižja, koje će se izvesti ovim projektom, od y-raskrižja, koje bi bilo na početku Partizanskog puta.

Nema sumnje da su osim samih korisnika, kako stanovnika, tako i posjetitelja Sportskog centra Tivoli i popularnog ugostiteljskog objekta, ovakvim vijestima najzadovoljniji i investitori s Velog Vrha, Edo Ramić, Dino Zgrablić i Alen Maras, suvlasnici trgovačkog društva Sportski centar Tivoli d.o.o. koji su preuzeli lokaciju Tivolija na Velom Vrhu dobivši pravo građenja na 50 godina. Pulskim je GUP-om na toj lokaciji predviđena sportsko-rekreacijska zona kojoj je uvjet prilazna cesta.

Budući sportski centar

Suvlasnici SC Tivolija, već su prije par godina za naš list najavili planove na Velom Vrhu na lokaciji uokolo nogometnog igrališta. Želja im je ponuditi dodatni sadržaj koji će okupljati još više građana, a u plani je čak bila i dvorana za bowling. Ipak, kako nam je ispričao Maras, sreća u nesreći je što je projekt "štekao" koju godinu, pa su na zagrebačkim primjerima bowling dvorana uvidjeli da se takva investicija ne isplati. Namjera investitora na Tivoliju bila je izgraditi multifunkcionalnu dvoranu, odnosno igrališta za tenis i badminton, koja bi se protezala pod šatorom te dvoetažni objekt u kojem bi bili smješteni, uz fitness dvoranu, igrališta za badminton i skvoš te staze za američku inačicu kuglanja - bowling. Dvorana za bowling svoje je mjesto trebala pronaći u podrumu građevine gdje se namjeravalo smjestiti šest staza, a objekt je trebao još sadržavati svlačionice i prostorije Nogometnog kluba Veli Vrh, dvije terase, dok se na katu namjeravalo, prema projektu, urediti prostore za fitness i wellness te velika terasa. Međutim, dugo čekanje pristupne prometnice promijenilo je projekt.

- Za naše poslovanje na Tivoliju ova će nova pristupna prometnica značiti mnogo, svi dobro znaju kakav je prilaz do sada bio prema Tivoliju, rekao nam je još na početku izgradnje nove prometnice Maras, najavivši promjenu prvobitnog projekta, odnosno izbacivanje dvorane s bowlingom.

Naime, prema saznanjima, investitorski trojac s Velog Vrha i dalje ne odustaje od daljnjeg oživljavanja Tivolija jer namjera je učiniti ga sportsko-rekreacijskom lokacijom koju će posjećivati brojni građani. Pogotovo oni koji će koristiti blagodati natkrivenih terena, odnosno dvorane, u mjesecima izvan turističke sezone. Odmah po početku izgradnje prometnice krenuli su, kako nam je tada pojasnio Maras, u izradu i izmjenu novog projekta i sigurno je da će se izgraditi multifunkcionalna dvorana. Prije nešto više od godinu dana realizirali su novo vanjsko igralište s umjetnom travom. Kada počne realizacija projekta Sportskog centra Tivoli postojeće malonogometno igralište s donje strane, uz parkiralište ugostiteljskog objekta, će se ukinuti s obzirom da je riječ o gradskom zemljištu. (Goran ROJNIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter