Počelo parkiranje u pješačkoj zoni pulske rive

(G. ROJNIĆ)
(G. ROJNIĆ)

U nedjelju je "službeno" u ovoj turističkoj sezoni, počelo parkiranje u pješačkoj zoni rive. Kao i prošlog ljeta, izuzetno kišovitog, tako su i ove nedjelje brojni turisti Pule i istarskog poluotoka iskoristili oblačno vrijeme za razgledavanje spomenika u najvećem istarskom gradu, a od prošle godine imaju osigurano parkiralište nadomak spomenika, u pješačkoj zoni rive.

Iako taj potez rive, od Uljanika do semafora, nit je uređen, a niti se koristi, kao pješačka zona, činjenica je da turistima ne smetaju brojni znakovi zabrane parkiranja, koje bi sasvim sigurno vidjeli u svojim zemljama i gradovima.

I prošlu ljetnu sezonu turisti su hrlili parkirati svoja vozila na središnji dio pulske rive, pogotovo nedjeljom kada vozilo pauk Pula parkinga ne radi, kao ni djelatnici s obzirom da je nedjeljom parkiranje u gradu besplatno.

Upravo stoga je nepropisno parkiranje još nelogičnije. Prošlog ljeta taj je problem riješen tek nakon što je Pula parking po rivi postavio jedinicu "parkirne" mladeži, koji su upozoravali turiste na prekršaje. Radnim danom taj je problem rješavao pauk, a očito će i ove sezone Pula parking, ili gradske službe, trebati reagirati jer se već u nedjelju pokazalo da gosti ne mare za prometne znakove po Puli. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter