Počela gradnja društvenog doma u Pješčanoj Uvali

Izgradnja doma počela na trgu (P. LUKEŽ)
Izgradnja doma počela na trgu (P. LUKEŽ)

Nakon prošlotjednih priprema, danas je službeno započela gradnja Društvenog doma na trgu u Pješčanoj Uvali. Bit će prvenstveno namijenjen aktivnostima mještana koji su dosad zbog nedostatka prostora za zajednička druženja bili orijentirani pretežno na ljetna okupljanja, rekao je načelnik Općine Medulin Goran Buić.

Popločenje koje je bilo na trgu uklonjeno je, sačuvano i opet će se iskoristiti za uređenje. Vrijednost investicije je 945 tisuća kuna s PDV-om, izvođač radova prema ugovoru je tvrtka Bat iz Slatine, za nadzor je zadužen Davor Matika, a projekt je izradila pulska tvrtka Urbis 72.

- Želimo da se lokalni izbori održe u novom društvenom domu iako je rok za izgradnju duži, rekao je Buić.

Zgrada površine stotinjak četvornih metara u prizemlju će imati polivalentnu dvoranu, a na katu urede i prostorije Mjesnog odbora. Pješčana Uvala, koja ima oko 800 stanovnika, dobit će tako mjesto za kulturna događanja, izložbe i druge manifestacije.

Buić je istaknuo da mještani ipak neće izgubiti trg jer će na tom prostoru biti izgrađena nova građevina, budući da će prostor gdje se sada nalazi veliko sidro biti preuređen. Spomenik koji se nalazi u blizini sidra bit će malo pomaknut, dok će sidro biti premješteno na dječje igralište te će služiti kao igralo.

- Pješčana Uvala razvila se u moderno turističko mjesto, uređuje se prvi fitness na otvorenom prostoru i početak šetnice prema Vinkuranu. Tako ona postaje ugodno mjesto za život u predgrađu Pule, kaže Buić.

Također, kako je najavio član kabineta načelnika Nenad Seferagić, sljedećeg tjedna zatvara se natječaj za gradnju novog sportskog igrališta i uređenje dječjeg igrališta u Pješčanoj Uvali, a uređuje se i obala prema lukobranu te bi svi radovi trebali biti gotovi do početka turističke sezone.

U sklopu projekta "sto maslina" održavaju se pak kreativne radionice za umirovljenike koji će biti uključeni i u proizvodnju maslinovog ulja. (P. LUKEŽ) 


Podijeli: Facebook Twiter