Poboljšati uvjete u gospodarstvu i poduzetništvu

Danijel Ferić (N. LAZAREVIĆ)
Danijel Ferić (N. LAZAREVIĆ)

Grad Pula bi u suradnji s Istarskom županijom i poslovnim bankama trebao planirati sto milijuna kuna za poduzetničke, osobito proizvodne, projekte uz subvencioniranu kamatu od četiri posto. To je jedna od ideja koju je dao pulski SDP na javni poziv Grada za dostavu prijedloga izrade pulskog proračuna za 2015. godinu, koje je na današnjoj konferenciji za novinare iznio predsjednik gradskog SDP-a Danijel Ferić.

Istaknuo je da bi Pula u suradnji s Gradom Vodnjanom mogla napraviti središnju poduzetničku zonu za južnu Istru u vodnjanskoj zoni Tison. Predložili su i da Grad kupi knjige osnovnoškolcima, kao i gradnju dječjih vrtića na Sisplacu i Valdebeku.

"Rak ranom" nazvao je komunalni sustav i gradsku imovinu budući da nema plana za upravljanje njome, što su predložili gradonačelniku Borisu Miletiću. Predložili su i gradnju zelene tržnice u Šijani te rekonstrukciju Ulice 43. istarske divizije i daljnje nastavljanje proširenja zaobilaznice, ali ne "po uzoru na zlatni kilometar". Zalažu se i za uključivanje Grada u sanaciju obale te izgradnju garažne kuće.

Ferić se osvrnuo i na davanje u zakup poslovnog prostora na Giardinima europarlamentarnom zastupniku Ivanu Jakovčiću.

- Radi se o apsolutno neprihvatljivoj odluci da se prostor od 93 četvorna metra na najatraktivnijoj lokaciji daje u zakup po 15 kuna za četvorni metar na pet godina, rekao je Ferić navodeći da se zakup plaća iz budžeta od četiri tisuće eura mjesečno, na što ima pravo svaki eurozastupnik. Izračunao je da, ako bi se taj prostor iznajmljivao po cijeni od 15 eura po kvadratu, na pet godina to bi iznosilo nešto više od 638 tisuća kuna, pa je za taj iznos zakinut pulski gradski proračun, navodeći da bi gradonačelnik Miletić trebao preispitati ovu odluku ili pak objasniti razloge ovakvog pogodovanja. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter