Pobjednik pljočkarskog natjecanja Branko Družeta


Neslužbeno svjetsko prvenstvo u pljočkanju za pojedince, 16. Savudrija open, održano je proteklog vikenda na travnatim terenima kod svjetionika u Savudriji. Za natjecanje se prijavilo rekordnih 96 igrača iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Svečanom otvorenju prisustvovao i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, koji je sa predsjednikom Istarskog pljočkarskog saveza Armandom Fabijančićem, simboličnim bacanjem pljočke otvorio prvenstvo.

Pobjednik natjecanja koje je započelo u jutarnjim satima, a završilo u večernjim, pod svijetlima reflektora, je Branko Družeta kojemu je to treći naslov, ispred drugoplasiranog Marija Piljana. Treće mjesto osvojio je Dean Fabijančić ispred odličnog slovenskog pljočkara Borisa Živeca, također starog znanca Savudrije.

Kao gost IPS-a i organizatora Savudrija opena, turniru je prisustvovao i Paolo Avigo, predsjednik Asocijacije antiknih igara iz Verone, organizatora festivala Tocati. Paolo Avigo predstavljao je i AEJeST - Europsku asocijaciju tradicionalnih igara i sportova, kojoj namjerava pristupiti i Istarski pljočkarski savez.

-  AEJeST je član UNESCO-a, što IPS-u daje poticaj za nastavak vrlo uspješnog rada, najavio je predsjednik Pljočkarskog kluba Lanterna Savudrija Milivoj Pacenti. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter