Pobjednici su svi koji se pojave na startu

Ivica Šćurić, Dubravko Grgić i Marijan Široka (Chiara BRENČIĆ-VLATKOVIĆ)
Ivica Šćurić, Dubravko Grgić i Marijan Široka (Chiara BRENČIĆ-VLATKOVIĆ)

Jani Grilj iz Bistrice pobjednik je prve od triju utrka koje se voze u sklopu Kupa Istre u veleslalomu za rekreativce. Prva trka odskijana je minule subote na talijanskom skijalištu Tarvisio, u regiji Friuli Venezia Giulia, u organizaciji Ski kluba iz Umaga. Ova je memorijalna utrka ujedno vožena kao Otvoreno prvenstvo Umaga u čast prerano preminulom skijaškom demonstratoru Rencu Kosinožiću iz Nove Vasi. Drugo mjesto u ukupnoj konkurenciji osvojio je David Celić iz Umaga, a treći je Andrej Hubel također iz Umaga. U Tarvisio je na ovu prvu ovosezonsku istarsku trku došlo ukupno 50 natjecatelja iz Istre, Rijeke, Zagreba i drugih dijelova Hrvatske.

Pedeset natjecatelja

U kategoriji dječaka najbolji je bilo Lorenzo Krota ispred Roka Damjanovića i Nike Celića, svi iz Umaga. U kategoriji juniora prvo mjesto osvojio je Jani Grilj iz Bistrice. U kategoriji seniora prvo mjesto osvojio je David Celić koji je bio brži od Andreja Hubela i Ivana Štefeka, svi iz Umaga. U kategoriji starijih veterana najbolji je bio Ivica Šćurić iz Opatije, drugi je stigao Dubravko Grgić, a treći Marijan Široka, obojica iz Umaga. U kategoriji veterana prvo mjesto osvojio je Robert Črnjević iz Zaboka, drugo mjesto pripalo je Lucianu Visintinu iz Umaga dok je treće mjesto osvojio Damir Žigman iz Zaboka.

U ženskoj konkurenciji najbrža je u veleslalomu bila Lucija Črnjević iz Zaboka koja je bila brža od Kristine Zadel iz Bistrice i Ive Hajnžić iz Zaboka. U kategoriji dama slavila je Kristina Zadel ispred Barbare Bevc i Ketty Visintin, obje iz Umaga. U kategoriji djevojčica najbrža je bila Malu Celić ispred Eni Celić i Eme Božić, sve iz Umaga. U kategoriji prvo mjesto osvojila je Lucija Črnjević iz Zaboka pobijedivši sumještanku Ivu Hajnžić i Anu Markežić iz Kremenja.

Mortadella party

- Utrka je ove godine, zbog pomanjkanja snijega premještena iz Piancavalla u Tarvisio. No, iduće godine nastavljamo tradiciju ove utrke u Piancavallu. Veseli nas što nam na našu trku dolaze ne samo Istrani, već i skijaši rekreativci iz drugih dijelova zemlje. Ovo nije natjecanje kao što gledamo na televiziji, već jednostavno rekreativna vožnja tijekom koje se mjeri vrijeme. Volimo reći da ovdje nema pobjednika, već je pobjednik svatko tko se pojavi na startu, rekao je predsjednik Ski kluba iz Umaga Dubravko Grgić.

Nakon utrke i proglašenja pobjednika, organizatori su upriličili tradicionalni Mortadella party uz degustaciju istarskih vina i prezentaciju Turističke zajednice Umaga.

Za dva tjedna u Ravasclettu

Nakon Tarvisija, istarska skijaška karavana seli se u mjesto Ravascletto, gdje će se za dva tjedna na padinama brda Zoncolan voziti druga utrka Kupa Istre u veleslalomu za rekreativce koju organiziraju Ski klub iz Poreča i Zeaturs iz Pule. Završnica Kupa Istre u veleslalomu na rasporedu je 12. ožujka na slovenskom skijalištu Krvavec. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter