Plan je prijeći 10.000 km i donirati 2 tone namirnica

Igor Loparić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Loparić (D. MEMEDOVIĆ)

Pulska udruga "Naš san njihov osmijeh" pokreće novu, veliku humanitarnu akciju pod nazivom ''Slušaj svoje srce'' koja je nastala iz sve većih potreba i poziva za pomoć mnogih obitelji izvan Istarske županije.

Posjetili poplavljena područja

- Naša udruga od samog osnivanja poštuje pravilo da unutar svog djelovanja pomaže samo onim obiteljima do kojih fizički može doći i provjeriti njihovo stanje, a to je unutar Istarske županije. Rijetko smo u mogućnosti da pomognemo onima koji su nam dalje. Lani je stoga prvi puta pokrenuta akcija "Slušaj svoje srce" koja je kao glavni cilj imala upravo pomoći mnogim obiteljima do kojih nikada fizički nismo mogli doći, i to na način da im doniramo osnovne namirnice. Tada smo obišli 15 županija, prešli čak 4.400 kilometara, te uz pomoć volontera u nekima od njih, posjetili ukupno 156 obitelji, navodi predsjednik ove udruge Igor Loparić podsjećajući kako je sudbina tada htjela da na put krenu u vrijeme katastrofalnih poplava pa su tako pomogli i na pet lokacija gdje su bili smješteni stanovnici Gunje, Račinovaca, Slavonskog Broda i ostalih manjih mjesta.

Na putu je podijeljeno oko dvije tone namirnica, a mnoga su ih stanja pojedinih obitelji ostavila u velikom šoku.

Ove godine udruga planira ponoviti istu akciju te nakon Istarske županije 31. svibnja krenuti put Primorsko-goranske, Karlovačke županije, preko zagrebačke i Krapinsko-zagorske te zatim posjetiti i Međimursku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-Bilogorsku županiju, Sisačko-moslavačku,

Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku županiju, Brodsko-posavsku, Osječko-baranjsku županiju te na kraju lipnja stići i do Vukovarsko-Srijemske županije.

Dokumentiranje akcije

Krajnji je cilj, kako doznajemo, u 30 dana obići 15 županija i pomoći što većem broju potrebitih obitelji. Na put se dakle kreće 31. svibnja, a povratak planira 28. lipnja. Plan je u to vrijeme proći oko 10.000 kilometara i obići 200-tinjak potrebitih obitelji te im donirati oko dvije tone namirnica. Također, veli Loparić, cijela će se akcija dokumentirati da bi se probudila svijest svih građana i da bi se akcijom prikazalo realno stanje života mnogih naših sugrađana. Svi će donatori biti javno predstavljeni jer u udruzi smatraju da je jako važno znati tko im je sve pomogao ostvariti ovako veliku akciju.

- Trenutno smo u djelu projekta kada nam je potrebna pomoć svih fizičkih i pravnih osoba koje su spremne pomoći uplatom financijskih donacija. Za realizaciju projekta potrebno nam je oko 20 tisuća kuna stoga smo odlučili obratiti se svima koji bi nam mogli pomoći i apelirati na sve da uplate financijska sredstva u iznosu sukladno svojim mogućnostima i željama, ističe Loparić i dodaje da se sredstva mogu uplatiti na: Humanitarna udruga Naš San Njihov Osmijeh OIB: 55449734134 Societe Generale - Splitska banka d.d. IBAN: HR98 2330 0031 1004 3839 8, s napomenom: za akciju ''Slušaj svoje srce''. Također, za sve informacije moguće je kontaktirati udrugu na broj 099/308 3750. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter