Petrovija dobiva novu područnu školu i vrtić


Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller i gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, simboličnim su polaganjem kamena temeljca svečano otvorili radove na izgradnji nove područne škole i vrtića u Petroviji. Zgrada škole i vrtića sastojati će se od dvije etaže, čija će površina iznositi 600 četvornih metara, a nalaziti će se na čestiti većoj od 1.000 kvadrata. Nova će škola biti namjenjena za 20-ak učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, dok će za vrtić biti osigurana jaslička i vrtićka skupina. Osim toga, u sklopu zgrade, predivđen je i ured za MO Petrovija.

Ova investicija je vrijedna oko 5,8 milijuna kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost učestvuje s 800 tisuća kuna.

- Danas nastavljamo naš strateški razvojni Projekt ''Umag-Grad djece 2010.-2020.'' kojim ćemo izgraditi i rekonstruirati sve osnovne škole i vrtiće, te izgraditi novi centralni vrtić na području grada Umaga, najkasnije do 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta će u konačnici iznositi 75 milijuna kuna. Od područnih škola do sada smo rekonstruirali ili izgradili škole u Juricanima, Babićima i Bašaniji, vrtiće u Komuneli, Moeli, Babićima i Bašaniji. Za novu školu i vrtić u Murinama u tijeku je izrada dokumentacije, te nam još preostaje škola u Kmetima. U centralne škole u Umagu se konstantno ulaže, trenutno se u osnovnoj školi sa talijanskim nastavnim jezikom dovršava vanjska fasada zgrade, a za navedene radove utrošeno je oko 2 milijuna kuna. Svi znamo da je obrazovanje temelj zdravog društva, upravo stoga smo se mi u Umagu hrabro odlučili na jedinstven projekt ''Umag-Grad djece'', kojim ćemo do 2020. godine rekonstruirati i izgraditi sve vrtiće i škole na području Umaga, te svojoj djeci osigurati najbolje uvjete, uz već besplatne udžbenike, čime se izuzetno ponosimo i po čemu smo grad primjer u Hrvatskoj, naglasio je Bassanese, dodajući kako je sretan što je građanske vrijednosti uspio prepoznati, ujediniti i prenijeti  ih u korist zajednice. (T. GRGIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 5. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter