Peticija "Pulaparking koji služi građanima"

S konferencije za novinare Hrvatskih laburista - Stranke rada (D. MEMEDOVIĆ)
S konferencije za novinare Hrvatskih laburista - Stranke rada (D. MEMEDOVIĆ)

U prostorijama pulskih Hrvatskih laburista - Stranke rada, održana je konferencija za novinare na kojoj su predsjednik istarskih laburista Damir Ilić, te članovi pulskog ogranka Andreja Kolarić Vodopia i Dario Benčić, istaknuli neslaganje s načinom rada Pulaparkinga i stanjem parkirnog prostora u Puli, najavivši potpisivanje peticije "Pulaparking koji služi građanima".

- Osjećamo da Pula gubi značajke urbanog grada među kojima je značajan segment parkiranje. Ozbiljan je nedostatak parkirnih mjesta i ne poduzima se ništa da se osiguraju nova. Značajna sredstva, prema najavama, osigurat će se iz gradskog proračuna da bi se osigurala nova parkirna mjesta, pa čak i parkirališta, ali to su sredstva poreznih obveznika a komunalno poduzeće Pulaparking već ostvaruje dobit i ti projekti bi se trebali financirati iz njihova poslovanja, rekao je u uvodu Ilić, naglasivši da umjesto toga gradska tvrtka na građane ide represijama i zabranama parkiranja, te da joj je jedina uloga ubiranje novca bez pružanja kvalitetne usluge.

Ilić je optužio i gradske prometne redare i vozilo pauka, koji, prema njemu, rade protiv građana, iako je istaknuo da podržava uvođenje reda i prometne kulture u Puli. Benčić je, pak, naveo da prometno redarstvo i pauk zaboravljaju da javna poduzeća ne smiju postojati radi ostvarivanja dobiti i punjenja gradskog proračuna već moraju biti na usluzi građanima. Zbog toga laburisti raspisuju peticiju u kojoj zahtijevaju da se nepropisno parkirana vozila koja ne remete privatnu imovinu niti sigurnost prometa kažnjavaju samo novčano bez uklanjanja vozila, te da se cijena dnevne karte za 1. i 2. zonu formira do maksimalnog iznosa cijene za 24 sata, odnosno da ona umjesto dosadašnjih sto, odnosno 130, kuna, iznosi maksimalno 96 kuna za obje zone.

- Ovakvim zahtjevima dokazujemo da smo legalisti i ne podupiremo bahatost pojedinih vozača kao ni izbjegavanje plaćanja parkiranja. Cilj peticije je upozoriti nadležne u Gradu Puli i Pulaparkingu o nezadovoljstvu građana koji se osjećaju prevareno. Uskoro ćemo se obratiti gradskim ocima i direktoru Pulaparkinga s konkretnim zahtjevima. Također, ograđujemo se od svih tekstova i komentara na društvenim mrežama oko ove problematike koji progovaraju prijetnjama i uvredama, naglasio je Benčić.

Građani peticiju mogu potpisati na web stranici http.//istarska.laburisti.com/nova/, a laburisti su istaknuli da će i na gradskim površinama uskoro organizirati potpisivanje peticije zainteresiranih građana. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter