Pazinski školarci oslikali autobusni kolodvor

(A. DAGOSTIN)
(A. DAGOSTIN)

U povodu Dana grada Pazina učenici pazinske OŠ Vladimira Nazora oslikali su, uz dozvolu gradske uprave, zidove pazinskog autobusnog kolodvora, a još će tijekom nadolazećeg tjedna dovršiti crteže.

Zidovi su oslikani prema radovima učenika četvrtog razreda, na temu istarskih motiva te poznatih povijesnih ličnosti značajnih za grad Pazin. Tako su odlučili predstavnici vijeća učenika pazinske OŠ Gaja Ukotić (6.d), Matea Matijašić (8.c), Aleks Grubiša (7.c) te pedagoginja Barbara Močibob koji su inicijatori ovog projekta nazvanog "Čekajmo u boji".

Naime, škola se prijavila na natječaj Mreže mladih Hrvatske pod nazivom "Znam, razmišljam, sudjelujem" čiji je cilj osnaživati društvenu ulogu vijeća učenika te je odabrana za sudjelovanje, kao i još tri škole u Hrvatskoj. Stoga je prethodno održana inicijalna radionica s vijećem učenika pod nazivom "Što znači biti član vijeća učenika" na kojoj su učenici raspravljali o problemima unutar škole i lokalne sredine s ciljem promjena. Zatim je formiran uži tim učenika koji je 10. svibnja sudjelovao na "Sajmu ideja" u Zagrebu gdje su naučili kako osmisliti i realizirati i napisati projekte.

Uslijedila je realizacija koja ne bi bila toliko uspješna bez pomoći predsjednika vijeća roditelja škole Alfreda Matijašića, roditelja učenika škole Franka Grubiše te volontera Irine Kivele Ukotić, Anite Pilat, Višnje Levak, Ljubice Bratulić, Larija Ivančića, Nevena Šperande i Irene Kotige, a sve je kamerom snimila učenica pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Ivori Sošić. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter