Pazinski proračun povećan za 3,33 milijuna kuna

Pazinski vijećnici razgledavaju novu sportsku dvoranu (M. RIMANIĆ)
Pazinski vijećnici razgledavaju novu sportsku dvoranu (M. RIMANIĆ)

Pazinski vijećnici jednoglasno su i bez rasprave prihvatili prijedlog povećanja ovogodišnjeg gradskog proračuna za 3,83 posto, odnosno za 3,33 milijuna kuna. Do povećana je došlo, kako je obrazložila Maja Stranić Grah, pročelnica za financije i proračun, zbog projekata koji su vezani sufinanciranjem iz županijskog i državnog proračuna. To su pomoći za gradnju Školsko gradske sportske dvorane, sufinanciranje projektne dokumentacije za Istra Inspirit fantrasy park, dokumentacije za dogradnju Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, zatim donacije za Osnovnu školu Vladimira Nazora i za izvršeni program ARCHEO˙S.

Prihvaćene su druge izmjene Prostornog plana uređenja Grada Pazina. Njima je pazinska prostorno planskadokumentacija usklađena sa Zakonom o prostornom uređenju i planovima višeg reda, a gdje je god to zakon dopuštao izrađivači "Arhitektonski atelier deset" nastojali su udovoljiti zahtjevima građana za proširenjem građevinskih područja. Ovim je planom Pazinština dobila 13 ugostiteljsko turističkih zona, punktova, pet sportsko rekreacijskih zona, a nekadašnji vojni poligon "Lindar" prenamijenjen je u sportsko rekreacijski centar. Vijećnik Viktor Lakoseljac nije zadovoljan ovakvim prijedlogom plana, jer nisu uvažene njegove primjedbe iznijete u javnoj raspravi, a odnose se na uzurpaciju njegovih građevinskih parcela u sklopu projekta gradnje drugog kraka Istarskog ipsilona. Na to će, kaže, dati službeni prigovor.

Rasprava o godišnjem izvješću trgovačkog društva Usluga Pazin potakla je vijećnika Sandija Blagonića na raspravu o parkiranju na pazinskim ulicama, a posebno na zelenim površinama. Blagonić je naglasio kako je u središtu grada uvedena naplata parkiranja pa sada vozači, očito da izbjegnu naplatu, vozila parkiraju na zelenu površinu oko Spomen doma. Blagonić traži da se to sankcionira i zelena površina zaštiti, budući da Pazin ima prometnog i komunalnog redara. Direktor Usluge odgovorio je kako se nadležnost prometnih redara odnosi na prometne površine, a za zelene površine nadležan je komunalni redar.

Prije sjednice vijećnici su razgledali Školsko-gradsku sportsku dvoranu, čija je gradnja počela u svibnju prošle godine, a dovršit će se do 5. kolovoza, rekao je vijećnicima gradonačelnik Renato Krulčić. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter