Pazinski inženjeri nadziru gradnju Zračne luke Zagreb

Simulacija budućeg izgleda zagrebačkog aerodroma
Simulacija budućeg izgleda zagrebačkog aerodroma

Pazinskoj tvrtki Učka konzalting povjeren je posao nadzora gradnje Zračne luke Zagreb. Direktor tvrtke Lino Stranić ističe da su se time obistinile najave da će ovaj velik i važan posao obavljati pazinski inženjeri. Učka konzalting nadzor nad gradnjom novog terminala Zračne luke Zagreb obavlja kao partner jedne velike konzalting tvrtke iz Londona koja zapošljava oko 11 tisuća inženjera. Britanci će nadzirati poštivanje međunarodnih zakona i propisa, a pazinska tvrtka regulativu prema hrvatskim propisima.

- Najvažniji dio poslova odnosi se na kontrolu gradnje u skladu s građevinskom dozvolom te ostalom dokumentacijom i regulama gradnje u Hrvatskoj, kaže Stranić.

Učka konzalting ovaj posao nije dobila na javnom natječaju, već po preporuci i stečenim referencama. Investitori su, kaže Stranić, obavili razgovore sa šest firmi, među njima su bile dvije iz Hrvatske, i na koncu se opredijelio za pazinsku tvrtku. U donošenju odluke zacijelo je presudila dugogodišnja suradnja Učke konzaltinga i francuskog Bouyguesa na gradnji Istarskog ipsilona. Budući da je Bouygues u sastavu koncesijskog društva Zračne luke Zagreb, pozitivna iskustva s pazinskom tvrtkom, posebno stručnost i kvaliteta posla domaćih inženjera, prerasla su u trajniju suradnju.

Trenutno su u Zagrebu angažirana tri čovjeka iz Učke konzaltinga, a u konačnici će na nadzoru raditi tim od 10 do 12 ljudi. Od toga će ih pet ili šest biti iz Pazina, a ostatak će se angažirati iz partnerskih firmi, kaže Stranić. (M. RIMANIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter