Pazin: Sportska dvorana čeka uporabnu dozvolu

Nova dvorana u Pazinu (M. RIMANIĆ)
Nova dvorana u Pazinu (M. RIMANIĆ)

Školsko-gradska sportska dvorana u Pazinu prošla je tehnički pregled bez uvjetnih primjedbi Komisije za provedbu tehničkog pregleda građevine, kaže Daniel Maurović, pročelnik gradskog Odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo. Postupak za dostavu primjedbi, sukladno propisima, otvoren je još osam dana, a nakon toga slijedi postupak izdavanja uporabne dozvole, kaže on. Stoga se sa sigurnošću može reći da će učenici pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora i Gimnazije i strukovne škole u novoj školskoj godini dobiti i novu sportsku dvoranu.

Gradnja školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu, koju je projektirao istaknuti hrvatski arhitekt Berislav Iskra, prema Ugovoru o gradnji trebala je biti dovršena 7. studenog. Međutim graditelji, tvrtka Mipcro iz Ivaneca, posao je obavila tri i pol mjeseca prije roka, a sada je Komisija za provedbu tehničkog pregleda potvrdila da je posao izveden u skladu s projektnom dokumentacijom.

Pazin je tako dobio novu polivalentnu, trodijelnu sportsku dvoranu, površine 2.900 četvornih metara, koju će najviše koristiti pazinski osnovci i srednjoškolci, ali i sportski klubovi. Uz to, bit će prikladna i za druge javne, kulturne i gospodarske manifestacije. Grad Pazin je za gradnju dvorane osigurao zemljište i uspješno se natjecao za sredstva Ministarstva regionalnog razvoja pa je putem projekta Europske investicijske banke "EIB 3" osigurana trećina investicije vrijedne oko 30 milijuna kuna. Ostatak je u suradnji sa Županijom osiguran kreditom u čijem će vraćanju Pazinci participirati plaćanjem prireza na dohodak od devet posto. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter