Pazin se uljepšava uoči EP-a u boćanju


Uoči Prvenstva Europe u boćanju, koje će se održati od 3. do 8. rujna, u Pazinu se zahuktalo komunalno i estetsko uređenje grada. U tijeku je asfaltiranje ulica Jurja Dobrile, Miroslava Bulešića i Matka Brajše Rašana.

Da ne bi predugo ometali redovni promet, koji se tim prometnicama odvija naizmjenično, asfaltirat će i noću pa bi obnova kolnika trebala završiti već do subote, saznajemo od gradskog komunalnog pročelnika Daniela Maurovića. Nakon asfaltiranja uredit će se modernizirani pješački prijelazi.

Istovremeno radnici pazinske komunalne tvrtke Usluga uređuju zapušteni plato ispred tržnice u Prolazu Jože Šurana. Prije desetak dana djelatnici buzetskog Vilstroja obojili su stupove javne rasvjete u ulicama 25. rujna, Jurja Dobrile, Narodnog doma i Dinka Trinajstića, komunalci iz Usluge pojačano čiste gradske parkove i javne površine, uklanjaju neprimjereno raslinje i grafite s fasada, a popravljeni su i ivičnjaci na Trgu slobode.

Iz komunalnog odjela apeliraju na građane da održavaju vanjske dijelove zgrada i kuća čiji su vlasnici: pročelja, balkone, terase, ulazna vrata, prozore, žljebove i drugo, kao i okućnice, u skladu s gradskom Odlukom o komunalnom redu. (Napisao i snimio Anđelo DAGOSTIN) 


Podijeli: Facebook Twiter