Pazin: Poznati korisnici gradskih prostora idućih pet godina

Trg male fontane i Ulica Franine i Jurine u nastavku (A. DAGOSTIN)
Trg male fontane i Ulica Franine i Jurine u nastavku (A. DAGOSTIN)

Povjerenstvo za dodjelu nekretnina na korištenje udrugama Grada Pazina objavilo je prijedlog liste prvenstva za dodjelu nekretnina za petogodišnje razdoblje od 2017. do 2022. godine. Lista je napravljena nakon bodovanja prijava udruga pristiglih na javni natječaj, a prijavitelji odnosno udruge mogu uložiti prigovor u roku od osam dana od objave.

Za četiri nekretnine više prijava

Kriteriji za bodovanje bili su brojni: godine aktivnog djelovanja udruge, broj zaposlenika (referentna 2015. godina), broj članova organizacije, broj aktivnih volontera, broj volonterskih sati, ostvarena financijska sredstva za projekte, provedene aktivnosti s ranjivim skupinama korisnika, provedene aktivnosti od interesa za opće dobro u vlastitoj organizaciji, sudjelovanja u aktivnostima od interesa za opće dobro u organizaciji druge organizacije, sudjelovanja u aktivnostima od interesa za opće dobro u organizaciji Grada Pazina, broj partnerskih organizacija civilnog društva s kojima se planira zajednički koristiti dodijeljena nekretnina, prethodno korištenje nekretnine, prethodno ulaganje u nekretninu, te javnost rada i financijskog poslovanja.

Na natječaju je bilo ponuđeno 14 nekretnina od čega se za četiri nekretnine prijavilo više od jedne udruge. Za nekretninu (50 četvornih metara) na adresi Ulica 154. brigade 8 prijavila se udruga Albus, za nekretninu (69 četvornih metara) na adresi Ulica Franine i Jurine 11 Društvo likovnih stvaratelja, za nekretninu (32 četvornih metara) na adresi Ulica Franine i Jurine 13b Katedra čakavskog sabora za povijest Istre, za nekretninu (16 četvornih metara) na adresi Ulica Franine i Jurine 5a Gradska udruga umirovljenika, za nekretninu (72 četvornih metara) na adresi Heki 9 Udruga Heki, za nekretninu (33 četvornih metara) na adresi Ulica Jurja Dobrile 3 Speleološko društvo "Istra", za nekretninu (95 četvornih metara) na adresi Ulica Matka Brajše Rašana 2 Sportsko penjački klub Hiperaktiv, za nekretninu (48 četvornih metara) na adresi Stari trg 6 Šahovski klub "Lovac", te za nekretninu (36 četvornih metara) na adresi Trg male fontane Sindikat umirovljenika Hrvatske.

Ugovori gotovi do konca ožujka

Za nekretninu (14 četvornih metara) na adresi Ulica M. B. Rašana 3 nije pristigla nijedna prijava, dok je za nekretninu (21 četvornih metara) na adresi Ulica Franine i Jurine 10a stiglo pet prijava (Udruga antifašista Pazin; Zajednica društava Josip Broz Tito Istarske županije; Društvo Josip Broz Tito Pazin; Klub "Istarski gonič"; Centar za mlade Alarm), a najboljom je bodovana ona UA-e koja će prostorije koristiti u partnerstvu s DJBTP i ZDJBTIŽ. Za nekretninu (49 četvornih metara) na adresi Hrvatski trg 5 prijavila se Udruga roditelja djece s teškoćom u razvoju i Udruga pčelara "Lipa", a bolje je bodovana pčelarska udruga. Za nekretninu (13 četvornih metara) na adresi Ulica M. B. Rašana 3 prijavilo se Planinarsko društvo "Pazinka" i Udruga "Veliki mali čovjek", a bolje je bodovana potonja udruga koja će prostorije koristiti u partnerstvu s PDP. Za nekretninu (15 četvornih metara) na adresi Ulica Narodnog doma 2a prijavio se Košarkaški klub Ghia Staff i Društvo Crvenog križa Istarske županije, a bolje je bodovan košarkaški klub. Nakon proteka roka za žalbe povjerenstvo će prijedlog konačne odluke podnijeti gradonačelniku koji bi već do kraja ožujka trebao potpisati petogodišnje ugovore s udrugama o korištenju prostorija. (Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter