Pazin: Nikad veći proračun nego ove godine

(A.D.)
(A.D.)

Gradonačelnik Pazina Renato Krulčić sa suradnicima u povodom predstojećih blagdana održao je tradicionalne prijeme za predstavnike novinare koji djeluju na pazinskom području.

Zahvalivši se na dobroj suradnji, redovitom praćenju gradskih aktivnosti te korektnom prenošenju informacija, gradonačelnik Krulčić se prisjetio glavnih gradskih investicija u godini na zalasku (dvorana, stanogradnja, kanalizacija Kašćerga, lokalne ceste i rasvjeta…), značajnog porasta turističkog sektora te naglasio kako od svog osnutka Grad Pazin nije imao veći proračun od ovogodišnjeg koji je iznosio 82 milijuna kuna.

Najavio je da će u nadolazećoj godini najvažnije biti prijavljivanje projekata na europske programe Konkurentnost i kohezija i Program ruralnog razvoja, putem kojeg se očekuje izgradnja pretovarne stanice, dogradnja vrtića, cestogradnja i kanalizacija). U idućoj se godini očekuje dobivanje lokacijske dozvole za Istra Inspirit fantasy park na Lindaru, kako bi se 2016. godine mogla pokrenuti inicijativa prema investitorima za izgradnju zabavnog parka, uz pomoć europskih sredstava, najavio je gradonačelnik, dodavši da će također iduće godine otkupiti zemljište za izgradnju državne prometnice Rogovići - Lindarski Križ dužine 6,5 kilometra.

U ime novinara Glasa Istre, Radio Istre, La voce del popolo gradonačelniku se na korektnoj suradnji zahvalio pazinski dopisnik Branko Ljuština, koji je pohvalio gradsku vlast za pilot projekt uvođenja participativne demokracije u stvaranju proračuna.

Istog dana gradonačelnik je primio predstavnike svećenstva s područja Grada kojima se zahvalio na uspješnoj suradnji, te im zaželio čestit Božić. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter