Pazin: "Fameja" okupila 300 sudionika

Sudionici utrke Fameja 2014 (D. ŠIŠOVIĆ)
Sudionici utrke Fameja 2014 (D. ŠIŠOVIĆ)

U zajedničkoj organizaciji pazinskih sportsko-rekreativnih društava Trickeri i Vita, Društva Naša djeca i zajednice sportskih udruga grada Pazina u subotu je u bivšoj pazinskoj vojarni po osmi put održana obiteljska rekreativna utrka Fameja, s nizom pratećih programa u kojima je sudjelovalo preko tri stotine Pazinaca i gostiju svih generacija.

Ova je tradicionalna utrka posvećena obilježavanju Međunarodnog dana obitelji i Dana grada Pazina, a njen ovogosišnji slogan bio je "Peljimo bičiklete i tečimo svi, i veli i mali". A peljalo se bičiklete i teklo kroz cijelo subotnje jutro, u nekoliko različitih natjecateljskih kategorija. Za uvod u ovaj osebujni pazinski sportsko-rekreativni dan osamdesetak mališana iz pazinskog vrtića natjecalo se u štafetnoj utrci, a zatim je, po prvi put u povijesti Fameje, održano natjecanje u "obiteljskom poligonu".

Tročlane obiteljske ekipe, a natjecalo ih se deset u ovoj disciplini, trebale su najprije riješiti rebus, zatim skakati u vrećama, te trčati preko prepreka zavezanih nogu. Najbolju ekipu u "obiteljskom poligonu" činili su Nora, Toma i Ilenija Bakša; drugo su mjesto osvojili Marko, Martina i Nina Hrelja Gašparac, a treće Ema, Noa i Ivica Šuran. Uslijedila su glavna natjecanja dvočlanih obiteljskih ekipa (sastavljenih od po jednog roditelja i jednog djeteta) u kojoj su mlađi vozili bicikl, a stariji uz njih trčali (i nosili bicikl onuda kuda se nije moglo voziti, primjerice po stepenicama ili velikim strminama).

Mlađe kategorije vozile su i trčale po jedan krug na stazi dugačkoj jedan kilometar, a starije po dva kruga odnosno ukupno dva kilometra. U vrtićkoj kategoriji pobijedili su Lukas i Ivica Brajković, drugo mjesto osvojili su Aleks i Toni Varvaruk, a treće Mate i Edi Udovičić. U mini-obiteljskoj kategoriji (gdje je mlađi član ekipe polaznik nižih razreda osnovne škole) pobijedili su Endi i Tino Smoković, drugo mjesto osvojili su Zita i Ivica Brajković, a treće Nikolina i Kristijan Jurman.

U maksi-obiteljskoj kategoriji (viši razredi OŠ) pobijedili su Dino i Nino Ivaninić, drugi su bili Đoni Pokos i Toni Mofardin, a treći Duje i Irenko Jurić. Na istoj stazi natjecale su se i ekipe prijatelja, među kojima su pobjedu odnijeli Dajan Jurman i Etore Šuran u muškoj, te Katarina Krizmanić i Tea Pokos u ženskoj konkurenciji.

Zabilježimo i da su najmlađi sudionici ovih utrka bili dvogodišnja Ema Šuran i trogodišnji Lino Grah! U bogatim popratnim programima trenerica Kristina Jurić je, obilježavajući dvadesetu obljetnicu svog trenerskog rada, s članovima ŠRK Vita prikazala program sportske animacije, mlađi pioniri NK Pazinka odigrali su revijalnu utakmicu s roditeljima, a Društvo Naša djeca predstavilo je svoj projekt "Kap u moru" koji okuplja mlade glumce, istraživače, breakdencere i pjevače. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter