Pazin: Bespravni azil ne može do gradskog novca

Trenutno u prihvatilištu skrbe o 100 napuštenih životinja (M. ANGELINI)
Trenutno u prihvatilištu skrbe o 100 napuštenih životinja (M. ANGELINI)

- Prihvatilištu za životinje Happy end, smještenom u napuštenim vojnim objektima na Lokama, bilo je obećano pravno razrješenje situacije, odnosno da će se na tamošnju udrugu prenijeti prava vlasništva, što još nije učinjeno, kazala je na aktualnom satu pazinskog Gradskog vijeća Patricia Antolović (Milohanićeva nezavisna lista).

- Tijekom lanjske godine udruga je udomila više od 90 životinja, a trenutno skrbi o 100 napuštenih životinja, nastavila je Antolović. Dodala je da je za udomljavanje samo četiri životinje iz pazinskog proračuna preklani veterinarskoj službi plaćeno 28 tisuća kuna, što bi bilo dovoljno za šest mjeseci rada prihvatilišta.

- Nismo vlasnici tih objekata pa smo od AUDIO-a zatražili da se oni dodijele Gradu, ali to rješenje još nismo dobili. Udruga se, stoga, u tim objektima nalazi bespravno i oni to znaju. Da bismo im pomogli da brinu o životinjama, Grad Pazin ih je priključio na vodovod, a da bi mogli dobiti sredstva iz proračuna, trebali bi ishoditi rješenje veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede, što nemaju, kazao je gradonačelnik Renato Krulčić.

Stjepan Gabrić (HDZ) je protestirao nezadovoljan što je na postavljeno vijećničko pitanje o troškovima rekonstrukcije osnovnih škola na Pazinštini odgovor dobio nakon četiri mjeseca, ali i iznosima za koje smatra da nisu točni. Zapitao je gradonačelnika zašto se već postojeći idejni projekt škole na Starom Pazinu ponavljao, zbog čega je bačeno u vjetar sto tisuća kuna, na što mu je Krulčić uzvratio da je on (Gabrić) bio dopredsjednik radne skupine koja je izradila projektni zadatak rekonstrukcije i izgradnje školskih objekata.

Koje su mjere za zaštitu od buke i diletacije predviđene na sjevernom traku pazinske zaobilaznice Istarskog ipsilona koji bi se uskoro mogao početi graditi, zanimalo je Martina Čotara (IDS).

Krulčić je kazao da je zaštita od buke obaveza koncesionara te da je predviđena studijom o zaštiti okoliša. Vesnu Ivančić (IDS) je zanimalo je li se komunalni odjel, koji skrbi o županijskim i lokalnim cestama na području Grada Pazina, pripremio za njihovu zaštitu i sanaciju, jer se očekuju oštećenja uslijed gradnje Ipsilona, na što je komunalni pročelnik Daniel Maurović rekao da će tijekom radova surađivati s Bina-Istrom. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter