Padela uz more pun pogodak

Marenda na Bunarini (N. LAZAREVIĆ)
Marenda na Bunarini (N. LAZAREVIĆ)

Prva gastro-zabavna manifestacija na Bunarini ovakve vrste, održane u nedjelju u jutarnjim satima pokazala je da Puljanima itekako nedostaju slični događaji uz more jer, iako su se nad gradom nadvili tamni oblaci, na Bunarini se okupio velik broj Puljana.

Već oko 10 sati terase su bile gotovo pune, a kako je jutro odmicalo, na Bunarini se pojavljivalo sve više ljudi. Dolazilo se odsvuda. Neki iz šetnje, neki ravno iz kreveta, neki iz grada, a zajednički razlog svima je bila "Marenda na Bunarini" koja je opravdala očekivanja. Doduše, bilo je dobronamjernih savjeta pojedinaca da bi se idući put mogao spremiti riblji meni jer je Bunarina ipak tik uz more, no nisu se Puljani previše žalili. Štoviše, žele da se ovakve manifestacije češće organiziraju upravo na Bunarini.

- Mislim da je odlična ideja da se padela organizira na Bunarini. Ipak je to staro, tradicionalno okupljalište Puljana i dugo ga nismo imali. Veselim se što je ponovno otvoreno i nadam se da će biti još ovakvih manifestacija, kaže nam jedna od mnogobrojnih majki s djecom koje su jučer došle na marendu na Bunarini. S tanjurom u ruci, kaže nam da nema boljeg mjesta na otvorenom, uz more, pojesti marendu i nastaviti sa šetnjom uz more. Sličnog su mišljenja bili mnogi koji su nedjeljno jutro odlučili provesti na Bunarini. Nedjelja je, nikog nije baš volja kuhati, i ovo je dobra prilika da se spoji ugodno s korisnim, kaže nam još jedna posjetiteljica, s tanjurom u ruci. A nedjeljnu marendu, kako je i najavljeno, spremio je Budimir Žižović.

Počelo se oko 10 sati, pripremajući veliku tavu u koju je prvo "ubacio" domaće kobasice. Dok su se one lagano krčkale s lukom, pripremao se ostatak - grah, šalša i na koncu peršin. Oprezno miješajući, marenda je bilo gotova oko 11.30 sati, taman za prvu porciju Puljana koji su nestrpljivo čekali u redu. Gastro-zabavni program začinio je i bend uživo Duo magic koji je posjetitelje častio poznatim hitovima i doprinijeli stvaranju vesele i opuštene atmosfere na Bunarini kakvu je oduvijek pamtimo. Upravo je to i bio cilj organizatora, tvrtke Fratarski d.o.o. koja sada upravlja Bunarinom i Fratarskim otokom - želja da se građanima priuštiti ugodno druženje na omiljenom okupljalištu. (N. SOFTIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter