Ove zime klizanje i zabavni program na Karolini

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Puljani će i ove godine moći uživati u zimskim radostima i to u svom gradu. Naime, kao i nekoliko godina unazad, i ove će, po svemu sudeći u gradu biti montirano klizalište. Za razliku od dosadašnjih lokacija, na Verudeli i na rivi preko puta željezničke stanice, ove bi godine, kako saznajemo, klizalište trebalo biti pod šatorom na Karolini.

Velika pivnica

Štoviše, na najvećem gradskom parkiralištu pod naplatom trebala bi se naći čak dva šatora, jedno u kojem će biti klizalište, drugo, pak, u kojem će se smjestiti dječje igraonice i ugostiteljski objekt. Organizator ovozimskih radosti pod nazivom "Good Mood Festival/Festival dobre volje" bit će Istarska pivovara i Favorit pivo, dok je izvršni organizator Caffe bar Cabahia, vlasnika Ivana Marčete. Cilj im je dobrim programom "širiti dobru volju u mjesecu darivanja i kreirati pravu blagdansku atmosferu".

- Uspijemo li dobiti dozvolu za Karolinu klizalište bi bilo u funkciji od 5. prosinca do 10. ili čak 15. siječnja. Namjeravamo postaviti dva šatora, u jednom bi bilo klizalište, dok bi drugi šator služio kao koncertni prostor i svojevrsna velika pivnica. Raspiše li Grad Pula natječaj za pružanje besplatnih sati klizanja za pulsku djecu naravno da ćemo se javiti, no, i bez toga smo glavninu priče zaokružili. Doduše, pregovaramo s još nekoliko sponzora, ali najvaći dio posla je već odrađen. Nadam se samo da ćemo uspjeti dobiti dozvolu za Karolinu pa bi montaža klizališta odmah počela, rekao nam je Marčeta.

Iako natječaj za besplatne satove za pulske mališane još nije objavljen, samim time ni uvjeti, vrlo je izvjesno da će Grad Pula i ove godine, kao i prethodne dvije zime, zakupiti jutarnje sate klizališta za predškolsku i školsku djecu te sportske klubove koji će moći uživati na ledu. Prioritet su do sada imale organizirane grupe predškolskog i školskog obrazovanja, a potom i pulski sportski klubovi.

No, uz samo klizalište program se ove godine namjerava i proširiti. Marčeta ističe da klizalište u Pulu pristiže iz Austrije i riječ je o potpuno privatnoj investiciji. Već su pod koncertnim šatorom dogovoreni i nastupi estradnih zvijezda pa je tako izgledno da će na Karolini pjevati "žena, majka i kraljica" Jelena Rozga, Jole, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Mejaši, Teška industrija, Đani Stipaničev, dok bi Božićni i Novogodišnji partyji bili uz DJ-eve, a Marčeta ističe da će u programu sudjelovati i desetak pulskih bendova. Organizatori očekuju da bi kroz 40 dana kroz Karolinu moglo proći 40 tisuću posjetitelja.

Dani kobasica i pivske igre

Namjeravaju, uz koncerte, organizirati i specifične vrste ugošćavanja, primjerice studente i radnike brodogradilišta Uljanik, potom Svetog Nikole, a program će sadržavati i Dane bakalara, kobasica, pivske igre i još mnogo toga.

- Uz koncerte namjeravamo na Karolini realizirati i svojevrsni Božićni sajam. Montirat ćemo deset-dvanaest drvenih kućica na kojima će se nuditi autohtoni proizvodi, ovisno o zainteresiranim izlagačima. Namjera nam je da se na jednom štandu nudi pršut, na drugom sir, trećem tartufi, četvrtom maslinovo ulje, petom rakije, itd… Ponavljam, mi smo u potpunosti spremni, čekamo još samo dozvolu za korištenje Karoline, zaključio je Marčeta.

Iz ovog je evidentno da će uz tradicionalnu RockTaratu, šator postavljen na Portarati gdje u božićnoj atmosferi uživaju ljubitelji dobrog rocka, na svoje, osim same djece koja će uživati u klizanju, doći i oni koji vole "zabavnjake", te pogotovo pivopije i ljubitelji gastro-manifestacija. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter