Ova je generacija iznjedrila mnogo ekonomskih stručnjaka

Bivši maturanti novi susret zakazali za pet godina
Bivši maturanti novi susret zakazali za pet godina

Generacija bivših učenika Ekonomske škole u Poreču koja je maturirala 1965. godine, ovih je dana proslavila 50. jubilarnu godišnjicu mature, a susretu se odazvalo 14 bivših maturanata škole i jedna profesorica. Treba naglasiti kako je upravo iz ove generacije proizašlo mnogo kvalitetnih ekonomskih stručnjaka, od kojih je veliki broj nastavio ekonomski studij. Stečeno znanje i radnu energiju ugradili su u razvitak Poreča, Istre, ali i šire. Ovu generaciju oduvijek je pratio i osjećaj privrženosti, pa je i ovo druženje bivših školskih kolega u ambijentu restorana Marina u Vrsaru, proteklo vrlo ugodno. Neizbježne su i brojke. Davne 1965. godine u toj generaciji maturiralo je 23 učenika. Bivši maturanti obišli su i posljednje počivalište četiriju preminulih kolega i dvojice profesora. I ovo druženje je bila dobra prilika da se svi prisjete školskih dana ali i porazgovaraju o svojoj svakodnevnici a s jednim bivšim kolegom koji živi u Kanadi, kontaktirali su putem skypea.

Bilo je srdačno, malo životopisa, više razmjena mišljenja i prisjećanja. I opće mišljenje je da ni ove naše godine, prilično visokih brojki, uopće nisu loše, istaknuli su bivši maturanti. Spomenuli su sudionike koji su se odazvali ali i one koji su bili opravdano odsutni a to su Bibulić Fausto, Bratović Silvana  (Ljubešić), Delić Cvitka (Babić), Dika Mira (Levak), Jugovac Alberto, Jurcan Palmira (Ovčarić), Malčić Blanka (Drinković), Palma Franko, Palčić Marija, Palmić Zora (Jehnić), Poropat Petar,

Prekalj Anđelka (Nižić Batistić), Rinaldis Milena (Belušić), Ritoša Tulio, Sinožić Vera (Foško), Stanišić Anamarija (Mekota), Šegon Branko, Velenik Nada (Baričević) i  Vukelja Pina - Josipa (Bažon).

Na druženju je prisustvovala profesorica Marica Brigljević iz Velike Gorice, a prof. Marijan Vukušić opravdao je izostanak zaželjevši svim svojim bivšim učenicima uspješan jubilej. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter