Otvorena cesta od Vozilići do skretanja za Kršan

Radove čija je vrijednost iznosila 5,1 milijun kuna, financirale su Hrvatske ceste, a izvodili Cesta Pula i Istarske ceste (A. Š
Radove čija je vrijednost iznosila 5,1 milijun kuna, financirale su Hrvatske ceste, a izvodili Cesta Pula i Istarske ceste (A. Š

Došao je kraj mukama prvenstveno mještana Kršana i okolice koji moraju svakodnevno putovati prema Labinu. Danas je otvorena obnovljena dionica ceste od Vozilića do skretanja za Kršan, duljine dva kilometra, za koju se s pravom govorilo da je u najlošijem stanju u državi.

-Eto, konačno smo dočekali i to, da se nakon gotovo deset godina čekanja obnovi najgora dionica državne ceste od Novigrada do Dubrovnika. Pregovore smo započeli još 2005., no tek lani je došlo do intervencije na terenu, a eto sad i do završetka radova, te s ponosom mogu reći da ćemo se ubuduće na toj dionici voziti kao ljudi. Prije je to bilo više nalik vožnji nekim šumskim putem. To je bio samo jedan od prioriteta za boljitak mještana naše općine, i veseli me da se i on, uz mnoge druge, ostvario onako kako smo si to i zacrtali – rekao nam je načelnik Općine Kršan, Valdi Runko.

Krajem rujna prošle godine prvi strojevi započeli su s radom na rekonstrukciji državne ceste D64, na relaciji Vozilići - Kršan. Radovi su službeno otvoreni lani u drugoj polovici rujna, a za rekonstrukciju prometnice duljine dva kilometra, prvotno je bilo planirano vrijeme radova od 120 dana, no zbog vremenskih neprilika i Celzijevih minusa, taj je rok malo produljen.

Radove čija je vrijednost iznosila 5,1 milijun kuna, financirale su Hrvatske ceste, a izvodili ih tvrtka Cesta Pula i Istarske ceste. Osim sanacije kolnika klasičnom rekonstrukcijom u manjem obimu i sanacije većeg dijela kolnika postupkom suhe reciklaže, radovi su obuhvaćali i izmještanje dijela vodovodne mreže, spojnih šahtova, te niskonaponske i telekomunikacijske mreže.

Veliku većinu vremena za trajanja radova, prometnica je bila otvorena za promet. U začetku radova se promet regulirao prometnom signalizacijom, do bi u siječnju bilo neizbježno potpuno zatvaranje trase, radi polaganja kompletnog asfaltnog sloja. Za to se vrijeme prometna povezanosti s Labinom, odvijala preko Nedešćine, cestom koju građani i inače koriste.

Zatvara se dionica Brajkovići - Istarski ipsilon

Zbog nastavka radova, od danas se za sav promet zatvara Državna cesta 303, i to na dionici od mjesta Brajkovići do raskrižja s Istarskim ipsilonom na čvoru Kanfanar, u dužini od 3,2 kilometra.

Obilazni pravac iz smjera Kanfanara prema Rovinju za vozila do tri tone odvijat će se preko Savičente i Krmeda, a za one preko tri tone preko Vodnjana i Bala, dok se za isti smjer ali preko Ipsilona preusmjerava preko čvora Vodnjan sjever. U suprotnom smjeru, odnosno iz Rovinja prema Kanfanaru ići će se preko Limskog kanala na Istarski Ipsilon čvor Medaki, i to ako je riječ o vozilima preko tri tone. Za one ispod tri tone, cesta je otvorena no zbog građevinskih radova koji se još izvode potrebno je slijediti i poštivati  prometnu signalizaciju.  (A. ŠĆULAC, N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter