Osnovana strukovna grupa putničkih agencija

(B.P)
(B.P)

U Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Pula osnovana je Strukovna grupa putničkih agencija. Strukovna grupa okupljat će trgovačka društva iz Istarske županije koja obavljaju djelatnost putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatori). Osnovni razlog udruživanja jest, kako doznajemo, zaštita zajedničkih interesa i unaprjeđenje suradnje te rad na zajedničkim projektima uz potporu HGK kao matične institucije.

Za predsjednika Strukovne grupe izabran je Euro Jurčić, direktor tvrtke Atlas Rabac d.o.o. iz Rapca dok je poslovni tajnik Strukovne grupe Ticiana Trošt, stručni suradnik u HGK-ŽK Pula.

Na osnivačkoj sjednici tvrtke-članice Strukovne grupe iskazale su interes za uključivanjem što većeg broja putničkih agencija u rad Strukovne grupe, a radi razvijanja međusobne suradnje kao i osnaživanja komunikacije prema institucijama i nadležnim tijelima.

Prve aktivnosti Strukovne grupe bit će usmjerene, kako je rečeno, prema pravnoj regulativi koja utječe na poslovanje putničkih agencija te prema regionalnim institucijama za potporu turizmu.

Osnivanjem Strukovne grupe putničkih agencija pri županijskoj komori stvoren je i formalni uvjet sudjelovanja predsjednika Strukovne grupe u radu nacionalnog Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Potporu osnivanju Strukovne grupe putničkih agencija svojim je prisustvom na sjednici dao je i predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK-a Boris Žgomba. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter