OŠ Centar: Srušila se konstrukcija koša

Pukom srećom nitko nije ozlijeđen (D. ŠTIFANIĆ)
Pukom srećom nitko nije ozlijeđen (D. ŠTIFANIĆ)

Dotrajalost, "zub vremena", hrđa, starost, sve su to razlozi zbog kojih se ovih dana srušila konstrukcija košarkaškog koša na igralištu Osnovne škole Centar. Prava je sreća da u trenutku urušavanja pod košem nije bilo nikog pa nije bilo ozlijeđenih. Tome su zasigurno pridonijeli ljetni školski praznici koji još traju pa je djece na školskim igralištima manje, no pouzdati se u sreću u ovakvim situacijama, više je nego neodgovorno. Na urušenu konstrukciju koša upozorio je naš čitatelj, apelirajući na nadležne da poduzmu sve mjere da se to više ne dogodi.

Moglo se dogoditi da je netko bio na igralištu i ozlijedio se pa bi se "svi hvatali za glavu" i tražili krivce i odgovorne. Ovako možemo reći da je dobro prošlo i nikom ništa. Međutim, valja napomenuti, a postoje i zakonski normativi, da oprema igrališta, posebno školska, moraju više nego pouzdana i sigurna za uporabu, posebno jer se njima koriste djeca. Tim više što nije rijetkost da, pogotovo u košarci, učenici znaju oponašati "NBA zvijezde" koje se prilikom takozvanog zakucavanja vješaju na obruče koševa. Je li baš to bio razlog urušavanja teško je reći, no sigurno je da se koševi moraju zamijeniti te ubuduće više pažnje posvetiti održavanju i nadzoru opreme na školskim igralištima.

Kako doznajemo iz nadležnog gradskog odjela, do urušavanja konstrukcije došlo je zbog dotrajalosti te su odmah poduzete mjere sigurnosti i naručeni novi koševi. Novi par koševa bi trebao ubrzo biti postavljen i montiran, vjerojatno već do početka nove školske godine. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter