Organizirana šetnja štinjanskim forticama

Na zadnjoj fortici, Punta Christu, sve šetače dočekat će okrjepa (Arhiva)
Na zadnjoj fortici, Punta Christu, sve šetače dočekat će okrjepa (Arhiva)

Ovoga vikenda u Gradu Puli održat će se dvije manifestacije sa zajedničkim nazivnikom "u zdravom tijelu zdrav duh". Tako će se u subotu, 28. svibnja, na pulskoj tržnici, uz prigodni zabavno-gastronomski program koji donosi Dan sira, Mirise i okuse Istre i HandMade by Markat, održati i svečano uručivanje certifikata "Proizvod hrvatskog seljaka". Uz spomenuto pripremat će se i Žižina proljetna padela puna zdravih, domaćih sezonskih namirnica. 

U nedjelju, 29. svibnja za sve zainteresirane građane Pule slijedi organizirana šetnja štinjanskim forticama - FortWalk 2016. Okupljanje i polazak autobusima planirano je za 10 sati ispred Arene, a svi ostali koji žele doći vlastitim prijevoznim sredstvima mogu se priključiti na ulazu u zonu Katarina-Monumenti oko 10.15 sati. S početne lokacije okupljanja kreće se prema Fortu Munida, zatim prema Fortu Monte Grosso i na kraju prema Fortu Punta Christo. Na zadnjoj fortici, Punta Christu, sve šetače dočekat će okrjepa.

Putem će šetači obići utvrde, ali i nekoliko bitnica. Cilj šetnje je stići do Puntižele gdje će šetače dočekati ponovo autobus. Cjelokupna staza duljine je oko sedam do osam kilometara, a planirani dolazak na Puntiželu je oko 14 sati.

Vođeni obilazak štinjanskog kraja organiziraju Pula Sport d.o.o., Grad Pula i TZ Grada Pule uz potporu tvrtke Pulapromet i Planinarskog društva Elektroistra. Ovo je ujedno poseban način da se obilježi privođenje kraju projekta Grada Pule AdriFort sufinanciranog od strane EU u sklopu Programa IPA prekogranične suradnje za Jadransku regiju. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter