Oprez: Započela gradnja pristupne ceste do Kaštijuna

 O radovima za sada svjedoče samo znakovi duž Medulinske ceste
O radovima za sada svjedoče samo znakovi duž Medulinske ceste

Početkom ovog tjedna započela je gradnja pristupne prometnice do Županijskog centra za gospodarenje otpadom na Kaštijunu od strane Medulinske ceste. Prema upozorenje Županijskog centra 112, radovi će trajati gotovo tri mjeseca, točnije do 22. listopada, a zbog njih se uvodi privremena regulacija
prometa na tom dijelu Medulinske ceste zbog čega vozači moraju voziti pažljivije i obratiti pažnju na znakove.
 
Kako što smo se jučer uvjerili, znakovi upozorenja, kao i obavijesti o tome što se radi, postavljeni su duž Medulinske ceste sve do skretanja prema Šikićima gdje se zapravo i izvode radove. Tako se iz oznaka može iščitati da je zatvorena dionica pristupne ceste do Kaštijuna jer je to sada ulaz/izlaz s gradilišta te da je zatvoren dio u dužini od 1.900 metara.

Doduše, sada je teška mehanizacija locirana blizu odlagališta i polako se primiče prema Medulinskoj cesti pa će vjerojatno problemi u prometu nastati tek pri kraju radova, odnosno (i na sreću) tek u listopadu, na kraju turističke sezone.
Valja podsjetiti da smo o početku gradnje ove pristupne prometnice do novog Županijskog centra za odlaganje otpada Kaštijun početkom godine
razgovarali i s predsjednikom Uprave tvrtke Kaštijun Darkom Višnjićem koji je tada naglasio da je procijenjena vrijednost radova oko 10 milijuna kuna, a da su za gradnju prometnice osigurana sredstva iz kredita Europske investicijske banke.

Tvrtka Kaštijun potom je, 5. travnja, objavila javni natječaj za odabir izvođača za rekonstrukciju raskrižja na Medulinskoj cesti te rekonstrukciju pristupne prometnice do centra. U tom se pozivu navodi da je da je procijenjena vrijednost radova 13,6 milijuna kuna, a ponude su se primale do 25. travnja. "Očekujemo da će pristupna prometnica i rekonstrukcija raskrižja na Medulinskoj cesti biti gotovi prije preuzimanja Centra. Ukoliko izvođač bude završio pokusni rad nakon 14 tjedana, koliko je planirano njegovo trajanje, nakon toga slijedi tehnički pregled i uporabne dozvole Centra, a preuzimanje se može
očekivati krajem rujna ili početkom listopada", kazala je u travnju članica Uprave Vesna Dukić i naglasila da, kao što je i ranije navedeno, rokovi direktno ovise o izvođaču te da je vrlo teško precizirati točne datume.

Izvođač radova je pulska tvrtka Cesta, projektanti su Via ing, El Roy i Vodovod iz Pule te Spi iz Medulina. Za nadzor je odabrana tvrtka Burić iz Pule. S obzirom da se i jučer u podne prašilo od radova koji su se odvijali punom parom, toplini i suncu unatoč, doista je optimistično vjerovati da će rokovi biti ispoštovani, a cesta na vrijeme izgrađena. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)



 


Podijeli: Facebook Twiter