Okupljanje nekadašnjih osnovnoškolaca na Korzu 11. lipnja

S prošlogodišnjeg okupljanja na Korzu (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjeg okupljanja na Korzu (D. ŠTIFANIĆ)

Repriza masovnog okupljanja nekadašnjih pulskih osnovnoškolaca, generacije koja je osmoljetku upisala 1971/'72 godine, dogodit će se u subotu, 11. lipnja, naveli su u četvrtak članovi organizacijskog odbora manifestacije Dean Buić, Ingrid Bagarić i Koraljka Nikolić.

- Lani smo prvi put organizirali susret generacije koji su u školu krenuli 1970/'71 pod nazivom "Tako je dobro vidjeti te opet" i tako se ponovo našli nakon čak 30 godina. Oduševljeni odazivom, s obzirom da se na Korzu skupilo gotovo tisuću bivših učenika iz svih pulskih škola, odlučili smo ove godine manifestaciju ponoviti. Ove godine 30 godina od osnovne škole slavi generacija 1971/'72, no na okupljanje su pozvani svi od '68 do '74, dakle svi oni koji su nekada zajedno išli u školu, družili se poslije nastave na Korzu, zajedno izlazili, naveo je Buić.

Akcija se, kako je navela Nikolić, organizira na nivou grada i okolice i na jednu zajedničku noć za druženje pozvani su svi ljudi koji žele vidjeti nekadašnje kolege, prisjetiti se sretnih školskih dana, zajedničkih izlazaka...

- Lani su svi bili oduševljeni, a euforija je trajala dva mjeseca nakon okupljanja, naveo je Buić, dodajući da tada nije bilo čovjeka koji nije imao smiješak na licu, a na druženje su došli i mnogi koji više ne žive u Puli, pa ni u Hrvatskoj. Onima koji su prešli "najtrnovitiji put" do fešte čak su uručene diplome u klubu Uljanik.

Kako je pojasnio, kao i lani, planira se da oni koji dolaze na okupljanje automobile puste kod Rojca ili na Karolini, zavisno o tome u koju su školu išli, zatim se oko 18 sati okupe ispred svojih škola te, nakon zajedničke povorke po gradu, svi zajedno u 20 sati okupe na Korzu gdje će za njih biti organiziran i prigodan program. Druženje završava, kao i lani, u Rock klubu Uljanik gdje bi fešta, uz nekadašnju muziku iz školskih dana, te neizostavna pića iz mladosti - čikete, banane i bambus, potrajala do kasnih večernjih, a možda i do jutarnjih sati. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter