Okrugli stol o potrebama Civilnog društva u Pazinu

Okrugli stol o potrebama Civilnog društva u Pazinu (M. RIMANIĆ)
Okrugli stol o potrebama Civilnog društva u Pazinu (M. RIMANIĆ)

U organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra i Grada Pazina održan je okrugli stol na temu: „Civilno društvo – jedan od temelja razvoja Grada Pazina“ s ciljem poticanja udruga na veći angažman u zajednici. Predstavnici udruga upoznati su s dva objavljena natječaja.

Prigodom predstavljanja natječaja za financijske potpore pročelnica Upravnog odjela za samoupravu upravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč, rekla je kako je za tu namjenu u lanjskom gradskom proračunu bilo osigurano 610 tisuća kuna, dok je za ovu godinu osigurano 660 tisuća kuna. Pri tomu je ukazala na sadržaj o kojem je važno voditi računa prigodom prijave na natječaj, kao i na  najčešće propuste, rokove, sadržaje i kriterije za dodjelu financijske potpore. Ranka Šepić, savjetnica za vođenje projekata i manifestacija na konkretnim je primjerima upoznala sudionike sa najčešćim pogreškama o kojima trebaju voditi računa prilikom izvještavanja. Sukladno zakonskim obvezama prvi je put raspisan i javni natječaj za dodjelu prostora u vlasništvu Grada na korištenje udrugama za provođenje aktivnosti. Radi se o 14 prostora koje udruge već koriste, ali im je istekao ugovor o korištenju prostora.

Sudionici su informirani s Natječjem za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Pazina u 2017. kojeg provodi Zajednica sportskih udruga Grada Pazina.

Ovom je prigodom Helga Može Glavan iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra predstavila je natječaje Zaklade, ali i evropske natječaje na koje udruge, ovisno  o svojim mogućnostima, mogu aplicirati, samostalno i u partnerstvu. (M. RIMANIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter