Okončan dugogodišnji spor Grada Pule i tvrtke Brioni

Poslovni prostori na pulskom autobusnom kolodvoru više neće zjapiti prazni (arhiva)
Poslovni prostori na pulskom autobusnom kolodvoru više neće zjapiti prazni (arhiva)

Među aktima koje je u zadnjih mjesec dana donio gradonačelnik Boris Miletić našla se i odluka o davanju u podzakup poslovnih prostora na autobusnom kolodvoru tvrtki Brioni Pula.

Akt koji naoko izgleda kao još jedan u nizu sličnih koje gradonačelnik svakodnevno potpisuje, zapravo označava kraj dugogodišnjeg spora između Grada Pule i tvrtke Brioni oko autobusnog kolodvora te će se on, po svemu sudeći, uskoro izdignuti iz dugogodišnje stagnacije i propadanja te početi sličiti na kolodvor primjeren građanima Pule i Istre, kao i njihovim gostima.

- Ugovorima će se osigurati rast i razvoj te povećanje kvalitete usluge, rekao nam je pročelnik nadležnog gradskog odjela Damir Prhat i dodao da to doista znači kraj stagnacije autobusnog kolodvora i kvalitetnije poslovanje.

Upravo zbog tamošnjih poslovnih prostora, podsjetimo, Grad Pula i Brioni su vodili čak šest sudskih sporova. Sporna su naime, bila ulaganja, odnosno "prebijanje" ulaganja koje je tražila tvrtka Brioni, a koja Grad Pula nije prihvaćao.

Nakon niza rasprava, pravomoćnih i nepravomoćnih presuda koje su malo išle u korist jednih, a malo u korist drugih, sporovi su okončani i okrenuta je nova stranica koja će svima donijeti korist, i građanima, i putnicima, ali i Brionima i Gradu Puli jer će autobusni kolodvor konačno početi sličiti i funkcionirati kao autobusni kolodvor, a ne kao dosad, kada je više nalikovao na usputno stajalište između vožnji, na kojem vrijeme kao da je stalo. (N. SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter