Od tribina do radionica o zapošljavanju u EU

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Danas u Istri započinje bogat program obilježavanja Europskog tjedna koje ove godine zajednički obilježavaju Istarska županija i EDIC Pula-Pola. Manifestacija započinje održavanjem tematske konferencije "Položaj djece s posebnim potrebama u društvu" u sklopu EU projekta "Školovanje bez diskriminacije - ulog u tolerantno društvo" u organizaciji Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, a koja će se održati od 9 do 12 sati u Domu hrvatskih branitelja.

Garancije mladima i nezaposlenima

U srijedu Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije u suradnji s Informacijskim centrom Europe Direct Pula-Pola organizira Info radionicu "Mogućnosti zapošljavanja u Europskoj uniji", koja će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Pula, od 12 do 14.30 sati, gdje će ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić predstaviti "Garanciju za mlade" te plan implementacije, shemu financiranja i mogućnosti koje garancija nudi mladima i nezaposlenima u Hrvatskoj.

Željko Marković približit će sudionicima radionice Europsku mrežu poslova EURES, mogućnosti života i rada na području Europskog gospodarskog prostora i Švicarske, EURES portal, mrežu EURES kontakata te ostale korisne informacije. Europski ured za odabir osoblja EPSO, postupak zapošljavanja u institucijama EU-a, vrste traženih radnih mjesta, postupak i kriterije odabira kandidata i natječajnu proceduru okupljenima će predstaviti Tina Krznarić, ambasadorica EU karijera.

Informiranje o europskom građanstvu

Subota će biti u znaku Dana Europe kada će se na pulskoj gradskoj tržnici, od 9 do 12 sati, građani na informativnim štandovima moći informirati o Europskoj uniji i europskom građanstvu. U srijedu, u 11 sati, u Domu hrvatskih branitelja održat će se Završna radionica za učenike srednjih škola i donositelja odluka s lokalne i regionalne razine. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter