Od ponedjeljka štrajka glađu ispred Komunalne palače

Sajma Matijević poslala je pismo medijima (Foto: Regional express)
Sajma Matijević poslala je pismo medijima (Foto: Regional express)

Puljanka Sajma Matijević, kako je najavila medijima, u ponedjeljak u podne počinje štrajk glađu ispred Gradske palače. Kako je i nama jučer ispričala, godinama od Grada Pule traži nužni smještaj za sebe i kćerku na koji, kako tvrdi, ima zakonsko pravo. 

Deset godina na gradskoj listi

- Na listi za stan sam već gotovo deset godina i sada sam 154. na redu. U međuvremenu su mnogi koji su dobili stan umrli, neki su ga kupili, ali ja se nikako ne mičem s mjesta. Ne mogu više, ja sam zapravo beskućnica, bez prebivališta, bez adrese i krova nad glavom sve ovo vrijeme, ispričala nam je u dahu Matijević i dodala da se cijelo to vrijeme svakako snalazila, a trenutno živi u strašnim uvjetima kod jednog alkoholičara i psihičkog bolesnika kojemu za uzvrat održava stan, dok je kćer u još većim problemima jer je, zbog svih problema i nedaća koje su ih zadesile, ogrezla u ovisnost. 

Kako nam je ispričala, svi problemi su započeli kada je njezin bivši suprug prestao plaćati alimentacije za dijete i kada do njih nije uspjela doći, iako je na to imala puno pravo.Trenutno joj tako duguje više od 250 tisuća kuna (s kamatama). Zbog nenaplate alimentacije krivi, kako nam je rekla, državnu odvjetnicu koja je u njezinom slučaju zakazala. No, napominje, s imenima i prezimenima izaći će u javnost u ponedjeljak. 

Štrajk od ponedjeljka na Forumu

- Nisam htjela da stvari ovako završe, svima sam se obraćala za pomoć, pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću i pročelnicima Giordanu Škufliću i Aleksandru Matiću. Ja ne tražim puno, četiri zida koja ću si sama urediti da imamo krov nad glavom moje dijete i ja. Pula je puna praznih stanova i nitko me ne može uvjeriti da ne mogu dobiti jednu sobu dok se ne izvučem iz problema, kazala nam je Matijević i dodala da od svojih prava nikada neće odustati. 

- Već 15 godina kucam na sva moguća vrata, tražim pomoć u ostvarenju svojih prava. Nisam htjela ići mimo zakona, nisam poslušala one koji su mi rekli da uđem u neki od praznih stanova, kao što to rade mnogi, zato ću se utaboriti ispred Komunalne palače i tražiti svoja prava. Nema mi druge!, zaključila je Matijević. 

Inače, Matijević godinama radi kao čistačica u Općoj bolnici Pula i to na ugovore koji joj se produžavaju po nekoliko mjeseci, pa mogućnost kredita za stan nikada nije imala, a sada je već tri mjeseca na bolovanju zbog problema s vratnom kralježnicom radi čega bi trebala i na operaciju. (B. PETROVIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter