Od deset koševa, u funkciji samo jedan

Košarkaško igralište više sliči na smetlište (N. LAZAREVIĆ)
Košarkaško igralište više sliči na smetlište (N. LAZAREVIĆ)

Vrijeme je godišnjih odmora i pojačane rekreacije na otvorenom i mnogi se građani odlučuju na takav vid opuštanja tijekom ljetnih mjeseci. Jedan od njih je naš čitatelj (podaci poznati redakciji) koji slobodno vrijeme i ljeti i zimi provodi uglavnom na vanjskom košarkaškom igralištu kod Osnovne škole Stoja. U našu se redakciju javio početkom tjedna, kazavši da je igralište teško ruglo koje ne služi na čast ni školi ni gradu.

- Stanje igrališta je užasno. Od deset koševa koji ondje postoje, u funkciji je tek jedan. Trava oko igrališta je visoka više od metra, nitko je ne kosi ni održava, oko igrališta je hrpa smeća i psećeg izmeta, rekao nam je naš čitatelja, kazavši da su kao grupa građana u nekoliko navrata pokušali reagirati, zvali u Grad Pulu i Herculaneu, no nitko ne reagira.

Veli da je Herculanea tek jednom u zadnja četiri mjeseca uslišila njihove molbe te pokosila travu, no sada je opet zarasla. Sramotno je, rekao je naš čitatelj, da igralište koje je pored OŠ Stoja, i koje koriste i učenici i građani, pa i srednjoškolci škole "Lipa", izgleda poput ratne zone. Da bi stvar bila gora, rekao je, ondje KK Stoja održava Školu košarke pa se pita kome je u interesu imati igralište koje više sliči na smetlište nego na mjesto sporta i rekreacije.

U namjeri da doznamo zbog čega je igralište zapušteno i zbog čega se ne ulaže u njegovo uređenje i zabrani devastacija, upitali smo nadležne iz Grada Pule. Međutim, odgovor nismo dobili, tek uputu da se pismeno obratimo u nadležni gradski Odjel za društvene djelatnosti, no, do zaključenja ovog teksta odgovor na naš pismeni upit nismo dobili. Ostaje stoga nada da će nakon reakcije građana, nadležni poduzeti sve mjere kako bi se igralište uredilo i omogućilo djeci i građanima nesmetano bavljenje sportom i rekreacijom. (N. SOFTIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter