Obrtnici premošćuju barijere

Sarajevska delegacija s pulskim domaćinima
Sarajevska delegacija s pulskim domaćinima

U Obrtničkom domu Pula potpisan je sporazum o suradnji između Obrtničke komore Istarske županije i Obrtničke komore Kantona Sarajevo. Gosti iz Bosne i Hercegovine borave u Puli povodom 18. Obrtničkog sajma Istre, a izaslanstvo čine predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić, predsjednica Obrtničke komore Kantona Sarajevo Dženita Kapetanović, predsjednik Upravnog odbora Obrtničke komore Kantona Sarajevo Naser Idrizagić, te predsjednik Obrtničke komore Posavske županije Petar Senković. 

Tom je prilikom predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska istaknuo kako je suradnja dviju komora započela već prije dvije godina uspješno realiziranim projektima promocije gastronomskih tradicija u Sarajevu i u Istri, te kako potpisani sporazum pruža velike mogućnosti. Sporazum naime predviđa sudjelovanje i zajedničku organizaciju poslovnih susreta, promotivnih i edukativnih susreta i druge aktivnosti.

Mensur Bektić, čestitavši domaćinima Dan neovisnosti Republike Hrvatske, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, te je najavio da će sličan sporazum potpisati i još dvije obrtničke komore - Obrtnička komora Posavske županije i Obrtnička komora Brodsko posavske županije. Također se zahvalio  na pomoći koju je Obrtnička komora Istarske županije uputila obrtnicima Federacije za nedavnih poplava, dodavši kako se prijatelji prepoznaju u teškim trenucima. Izrazio je i uvjerenje kako će vrlo skoro i članovi komore Federacije Bosne i Hercegovine nastupati na Obrtničkom sajmu Istre, te kako su upravo obrtnici oni koji će prvi premostiti barijere.

Nakon potpisivanja sporazuma, u ime Obrtničke komore Istarske županije, predsjednik Mario Paliska i potpredsjednik Enrico Cernecca dodijelili su Mensuru Bektiću Zahvalnicu za doprinos razvoju suradnje među dvjema institucijama i obrtnicima dviju zemalja, obrazloživši je njegovim iniciranjem zajedničkih projekata, zalaganjem za suradnju i unapređenje gospodarske i kulturne razmjene. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter