Oblaci i kiša (opet) Puli donose - nesnosne gužve

Centar grada bio je zagušen cijelo jutro (D. MEMEDOVIĆ)
Centar grada bio je zagušen cijelo jutro (D. MEMEDOVIĆ)

Kao što to inače biva, na prvu naznaku kiše i oblačnog vremena Pulu zakrče automobili turista koji se u najveći istarski grad slijevaju sa svih strana. Kroz usko grlo lijevka nije lako proći pa se na ulazima, unatoč rotorima, stvaraju nesnosne gužve.

Kako smo doznali od Suzane Sokač iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske, zbog gužvi i usporenog prometa na prilazne ceste izašli su djelatnici prometne policije te preuzeli na sebe regulaciju prometa. Povremeno bi se zatvarale određene dionice ulaza i izlaza iz grada da se rasterete raskrižja i ulice te su nakon pražnjenja ponovno otvarane.

Oko podneva nije se bilo lako kretati ni prema gradu, a niti u samom gradu. Nepregledne kolone stvarale su se na rivi i Giardinima. Također, primjera radi, autom se iz Štinjana do Pule vožnja otegla na čak 40 minuta, a i gradski autobusi su milili u istoj koloni pa ni javni gradski prijevoz nije bio bolja alternativa.

Uz sve to, na rivi nisu radili ni semafori pa su gužve bile još i veće. I sam su centar grada preplavili turisti koji su gotovo zakrčili Kandlerovu i Ulicu Sergijevaca. Domaćima u ovakve dane jedino preostaje da ostave automobile kod kuće i kroz grad krenu pješice, dok se oni iz prigradskih naselja jednostavno moraju oboružati strpljenjem jer drugog izbora, izgleda, naprosto nemaju. Ili imaju u vidu bicikla, za one s boljom kondicijom.

S obzirom da se i idućih dana najavljuje poluoblačno vrijeme i povremena kiša, strpljenje će im zasigurno trebati. Točnije, velike količine kiše najavljuju se još za sutra, a već prekosutra nad našim bi se područjem situacija trebala smirivati. Uz blage naoblake tijekom tjedna, ponovna se kiša, po najavi Državnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje u subotu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter