Objavljen javni poziv za 24 vježbenika

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Grad Pula nastavlja s provođenjem programa stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Upravo je objavljen Javni poziv za dostavu prijava za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za 24 osobe u svim upravnim tijelima Grada Pule.

Neki nastavili raditi

Kroz program jednogodišnjeg stručnog osposobljavanja, od početka njegove primjene u Gradu Puli, prošlo je, kako doznajemo od pročelnika Aleksandra Matića, ukupno 105 visokoobrazovnih mladih ljudi. Neki od njih, nastavno na potrebe posla u datom periodu i činjenicu da su se iskazali kao izvrsni i potrebni djelatnici, nastavili su doprinositi u timu gradske uprave.

Inače, na poziv Grada Pule mogu se prijaviti nezaposlene osobe sa završenim preddiplomskim i diplomskim ili integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem, odnosno specijalističkim diplomskim stručnim studijem, prijavljene u evidenciji nezaposlenih duže od 30 dana, bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskom osiguranju, a koje nemaju više od jedne godine staža u zvanju za koje su se obrazovale. Zavisno o radnom mjestu na natječaj se mogu prijaviti i osobe sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem u četverogodišnjem trajanju zvanja, prijavljene u evidenciji nezaposlenih duže od 30 dana, a koje bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskom osiguranju, nema više od jedne godine staža u zvanju za koje su se obrazovale.

Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 12 mjeseci u punome radnom vremenu (8 sati dnevno). Kandidati/kinje koji ispunjavaju tražene uvjete dužni su uz prijavu dostaviti: kratki životopis, presliku dokaza o hrvatskom državljanstvu, presliku diplome/svjedodžbe o završnom ispitu,  presliku uvjerenja iz matične evidencije (elektronički zapis ili potvrda) Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o radnom stažu, presliku potvrde o dužini prijave na HZZ, uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak odnosno da nije pravomoćno osuđen za kaznena dijela ne starije od šest mjeseci.

Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa obavlja se na temelju pisanog ugovora o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, prema programu stručnog osposobljavanja za rad, pod vodstvom mentora. Prije sklapanja ugovora kandidati/kinje mogu biti pozvani na razgovor. Polaznici/ce stručnog osposobljavanja nemaju status službenika i nisu u radnom odnosu. Doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i zaštitu na radu snosi HZZ-e. Polazniku stručnog osposobljavanja za rad Hrvatski zavod za zapošljavanje isplaćuje novčanu pomoć u visini neoporezivog dijela studentske stipendije koja trenutno iznosi 2.400 kuna mjesečno po potvrđenoj prisutnosti stručnom osposobljavanju za rad i troškove prijevoza u visini stvarnih troškova, a u maksimalnom iznosu do tisuću kuna.

Trajanje godinu dana

Hrvatski zavod za zapošljavanje ne isplaćuje novčanu pomoć polazniku stručnog osposobljavanja za vrijeme privremene nesposobnosti za rad ili izostanka s programa stručnog osposobljavanja.

Prijave sa dokazima o ispunjavaju traženih uvjeta dostavljaju se u roku od osam dana od dana objave ovog poziva na oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na adresu upravnog tijela u kojem kandidat/kinja želi obavljati stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Sve dodatne informacije i tekst javnog poziva dostupan je na stranicama Grada Pule. (Borka PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter