Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

(Arhiva GI/S. MILJEVIĆ)
(Arhiva GI/S. MILJEVIĆ)

U subotu će se na Trgu Portarata obilježiti Svjetski dan svjesnosti o autizmu koji organizira Udruga za autizam Istra uz podršku Grada Pule, a u sklopu projekta "Pula - zdravi grad".

Dan se, kako doznajemo od Evguenije Tranfić, predsjednice Udruge  planira obilježiti nizom promotivnih aktivnosti uz sudjelovanje predstavnika Grada Pula, Županije, ambasadore autizma, brojnih udruga, simpatizera, volontera i građana Pule.

- Manifestacija započinje u 9, a završava oko 13 sati. I ove, kao i prethodne četiri godine, u pet minuta prije 12 sati u zrak ćemo pustiti plave balone - znak svijesti o postojanju osoba s autizmom u svijetu, u Hrvatskoj pa tako i u našoj županiji i gradu, veli Tranfić. Dodaje da će Dan, uz slogan kampanje Udruge za autizam Hrvatske "Autizam treba sustavno rješenje", obilježiti i svojim motom koji ove godine glasi "Istra treba centar za autizam".

Grad je prošle godine podržao međunarodnu kampanju pod nazivom "Light It Up Blue" u znak svijesti o postojanju osoba s autizmom kada su 1. i 2. travnja Forum i važna zdanja na njemu bili osvijetljeni plavom bojom - bojom autizma. Ove godine Grad će također podržati ovu akciju. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter