Novom tribinom do više novca od spektakala u Areni

Nove tribine i led u Areni (M. ANGELINI)
Nove tribine i led u Areni (M. ANGELINI)

Na aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća SDP-ov vijećnik Peđa Grbin potaknuo je raspravu o ljetnim manifestacijama koje su se događale u Puli. Posebno je istaknuo da je hokejaški spektakl pokazao da se u amfiteatru mogu postaviti kvalitetne montažne tribine kojima se povećava kapacitet Arene te ispunjavaju konzervatorske uvjete o zaštiti spomenika. Grbin je kazao da bi bilo poželjno nabaviti takve tribine te tako vratiti velike događaje u pulski amfiteatar, koji su posljednjih godina počeli zaobilaziti pulsku ljepoticu zbog neisplativosti.

SDP-ov vijećnik nadovezao se na festivale Outlook i Dimension, odnosno zanimalo ga je ima li već sada potvrde da će se oni i dogodine održati u Puli.

Gradonačelnik Boris Miletić naznačio je da su već poduzeti određeni koraci da bi se osigurala slična montažna tribina koja bi vratila velike događaje u Arenu. Doduše, spomenuo je i da je njezina cijena oko 300 tisuća eura pa tek treba vidjeti na koji će se način prikupiti ponude i nabaviti potrebna oprema, ali i na koji bi način, primjerice, Pula Film Festival prikupio potrebna sredstva za nabavu. U svakom slučaju, smatra gradonačelnik, nabava montažne tribine kojom se za tri tisuće mjesta povećava kapacitet Arene bila bi ekonomski isplativ potez.

Miletić je, s druge strane, ponovio isplativost i dobrobit festivala koji se održavaju u Štinjanu - dolazak velikog broja gostiju u posezoni i promociju Pule te direktnu korist za mnogobrojno stanovništvo i poduzetnike.

Iz gradskog Odsjeka za informiranje ističu da su ovogodišnje ljetne manifestacije održane u Areni ispunile sva očekivanja jer se radi o jedinstvenoj kulisi i prostoru koji nudi mogućnost organizacije različitih događanja, a posjetiteljima pruža poseban doživljaj, neovisno o tome jesu li u pitanju koncerti, projekcije filmova ili sportski susreti.

Na dodatnoj tribini za vrijeme hokeja sjedilo je tri tisuće gledatelja, s time da se prije svega vodilo računa o zaštiti i očuvanju ovog vrijednog povijesnog zdanja, i to je osnovni zahtjev u bilo kakvom daljnjem planiranju njezina češćeg korištenja za različite manifestacije. (Piše Goran ROJNIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter