Novi saziv općine odlučivat će o Centru kreativnosti

Stara škola u Vižinadi trebala je postati Centar kreativnosti
Stara škola u Vižinadi trebala je postati Centar kreativnosti

Unatoč potpori projektu Centra kreativnosti općinsko Vijeće Vižinade nije donijelo odluku o raspisivanju javnog natječaja za osnivanje prava građenje poslovne zgrade Centra. Zapravo, ta je točka skinuta s dnevnog reda, pa se o njoj nije ni raspravljalo. Maksimilian Ritossa i Đordano Fatorić, a pridružio im se i Dario Baldaš smatraju kako točka nije dobro pripremljena te kako se osim prezentacije projekta ne jednoj od prethodnih sjednica vijeća o projektu malo zna. Smatraju kako bi projekt trebalo bolje argumentirati, potkrijepiti potrebnim elaboratima i usuglasiti s općinskim razvojnim dokumentima. Predlažu da se projekt bolje pripremi i da se o njemu raspravlja na nekoj od idućih sjednica vijeća.

Odugovlačenje

Općinski načelnik Marko Ferenac smatra kako nema razloga za odgađanje rasprave koja se zbog izbora može odvući mjesecima, a to potencijalnom investitoru može poremetiti planove. Stoga se pribojava kako će Vižinada ovime mnogo izgubiti.

- Nisam optimist da će se nakon ovoga po tom pitanju nešto raditi. Mislim da živimo u dinamičnim vremenima u kojima dinamično moramo donositi odgovorne odluke, ali i preuzimati rizike, rekao je Ferenac. (M. RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter