Novi podstanari u bivšoj rovinjskoj Robnoj kući

Bivša Robna kuća u srcu Rovinja
Bivša Robna kuća u srcu Rovinja

Nakon što je zatvorena Robna kuća koja se do početka devedesetih godina prošlog stoljeća nalazila na prvom katu atraktivnog objekta smještenog na Trgu na lokvi (tik do autobusne i taxi stanice) isti je poslovni prostor tijekom svih ovih godina i s uglavnom vrlo kratkim rokovima trajanja mijenjao vlasnike i namjene. Na Robnu se kuću, tako i s godinama počelo zaboravljati, a pod normalno Rovinjci su naučili gledati zaključana vrata.

Od tog projekta se nije odustalo

Neko vrijeme na tu se zgradu kao i na čitavu zonu oko Trga na Lokvi gledalo kao na "zlatnu" priliku pošto je Adris grupa uz nju, kao poslovni prostor nekadašnje Jadran-trgovine, kupila i susjednu autobusnu stanicu i garažu Autotransa. Čitav je taj prostor oko Trga, zajedno sa starim tvorničkim kompleksom i Galerijom Adris osmišljavan kao nova ekskluzivna turistička zona.

Međutim, Adris se grupa u međuvremenu okreće obnovi svog cjelokupnog turističkog portfelja u Rovinju i Vrsaru, pa se željeni scenariji oko stvaranja novog turističkog resorta u srcu grada odužio. Čini se da je da je nekako sve stalo s namjeravanim preseljenjem autobusnog kolodvora, koji je na postojećoj lokaciji  jedna od uskih prometnih grla.

Dugo je godina izrađivan Urbanistički plan preseljenja kolodvora u Valdiboru, na mjesto gdje se nekad nalazila prostrana garaža i dvorište bivših Istarskih boksita, koji su također u vlasništvu Adris grupe. Iako su već bile izrađene i simulacije nove autobusne stanice s garažama i trgovačkim centrom, projekt se toliko odužio da se više ni ne spominje.

No, kako doznajemo projekt je samo na čekanju. Jer, po riječima Kristine Miljavac iz korporativnih komunikacija Adrisa od projekta uređenja iznimno atraktivne zone nije se odustalo.

Premještaj gradskog autobusnog kolodvora

Dapače, i dalje se traže i ispituju najbolje lokacije za premještanja autobusnog kolodvora pa priča o ekskluzivnoj i novoj zoni, ni u kojem slučaju nije okončana i po svemu sudeći bit će i završna turistička perla Rovinja.

A dok se to ne dogodi (podsjećamo Adris gradi novi Hotel Park- investiciju vrijednu 600 milijuna kuna) vrata poslovnog prostora bivše Robne kuće trebala bi se još jednom otvoriti. Ovog puta kako doznajemo, u dijelu poslovne zgrade i na površini od oko četiristotinjak četvornih metara i preko puta "Kozma" uskoro bi trebala stanovati i BIPA drogerija. Radovi na njenom uređenju i opremanju započeli su početkom tjedna dok bi se nova drogerija trebala otvoriti do konca godine. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter