Novi kandidati za općine Karojba, Motovun i Tinjan

Kandidati IDS-a za gradonačelnika Pazina, načelnike i načelnice općina Pazinštine (M. RIMANIĆ)
Kandidati IDS-a za gradonačelnika Pazina, načelnike i načelnice općina Pazinštine (M. RIMANIĆ)

Kandidati IDS-a za načelnike općina na Pazinštini i gradonačelnika Pazina, predstavili su se u nazočnosti Borisa Miletića, predsjednika stranke i župana Valtera Flega. On je izrazio zadovoljstvo postignućima u ovom, središnjem dijelu Istre, uz uvjerenje u nastavak započetih, ali i realizaciju novih projekata. Flego se založio za podjednaku razvijenost priobalja i unutrašnjosti Istre na kojoj će se graditi turistički proizvod. Stoga će se pozornost posvetiti oživljavanju malih mjesta povezivanjem kulture, poljoprivrede i turizma.

Veterani

Uz veterane Renata Krulčića gradonačelnika Pazina, Ivana Mijandrušića načelnika Općine Gračišće, Franka Baxe načelnika Općine Lupoglav, Emila Dausa načelnika Općine Cerovlje, novi kandidati IDS-a na predstojećim izborima su Giuseppina Radoslav, kandidatkinja za načelnicu Općine Karojba, Karmen Grubor, kandidatkinja za načelnicu Općine Motovun i Martin Šuran, kandidat za načelnika Općine Tinjan.

U svom prvom obraćanju javnosti Radoslav je rekla kako će se kao načelnica zalagati za izgradnju prijeko potrebne infrastrukture. Programe razvoja usmjerit će prema gospodarstvu, turizmu, poljoprivredi i kulturi, a posebno će poticati malo poduzetništvo. Sve je to u cilju otvaranja novih radnih mjesta, osiguravanja uvjeta za maksimalno iskorištavanje potencijala lokalne zajednice na cijelom području. Grubor će se kao motovunska načelnica zajedno s obrtnicima, poljoprivrednicima, udrugama, mladima, umirovljenicima i svima zainteresiranima posvetiti razvoju Motovunštine. "Priorotet mi je da općina Motovun bude prepoznatljiva po kulturnoj, povijesnoj i prirodnoj baštini, uređenoj komunalnoj infrastrukturi s kvalitetnim smještajnim kapacitetima, kao područje kvalitetnog i ugodnog življenja", poručila je Grubor.

Zajedništvo

Šuran vjeruje kako je recept uspjeha u zajedništvu, sinergiji s mještanima i transparentnosti uprave. Njegovi su ciljevi izgradnja vrtića u Tinjanu, obnova osnovne škole, izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda te asfaltiranje i uređenje prometnica. Zalaže se za sufinaciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima, a uređenje jezgri Tinjana, Muntrilja i Kringe, smatra važnim za unapređenje turizma, ali i pratećih djelatnosti.

Krulčić u Pazinu, Baxa u Lupoglavu, Mijandrušić u Gračišću i Daus u Cerovlju, rekli su kako će s mještanima aktivno, kao i do sada, raditi na svekolikom razvitku svojih jedinica lokalne samouprave. Predsjednik IDS-a Boris Miletić poručio je kako mnogobrojni uspjesi i realizirani projekti na području Pazinštine potvrđuju kako je IDS stabilna i jaka stranka koja uživa povjerenje građana. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter