Novi ekskluzivni dnevni boravak Rovinja

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Domaći i gosti, doslovce su sami, otvorili novo gradsko šetalište koje se, u dužini od dvjesto metara od ACI marine proteže do ulaznih vrata Park šume Zlatni rt. Iz dana u dan, proteklih su sedam mjeseci Rovinjci iz hotelskih dvorišta i sa zelenih površina top hotela Monte Mulinija i Lonea, budno pratili sve što se događalo na njihovoj omiljenoj šetnici i obližnjim gradskim plažama.
 
Rovinjci su ipak malo sumnjičavi i boje se "ograđivanja", ne šetnice, nego prije svega gradskih plaža. Strah ih je da na njima neće biti mjesta za "stare" (čitaj domaće) kupače i stanovništvo i uvjereni su da će sve biti podređeno i u funkciji hotelskih gostiju. Naravno, samim time i ograđeno.
 
No, kako saznajemo od direktora Maistre, Tomislava Popovića, nikakvo ograđivanje ne dolazi u obzir.
- Šetnica je, naravno otvorena za sve šetače dok su kupališta nevidljivom granicom podijeljena u tri dijela- kamene ploče na samom početku, dio namijenjen gostima hotela, te novoizgrađene uvale napravljene od oblutaka. Ono što će kupališta razlikovati - je njihova opremljenost i cijene usluga, veli Tomislav Popović, koji potvrđuje i da klasičnog otvaranja šetnice neće biti.
 
- Bez obzira što je već dobrano "u prometu" šetnica nije otvorena jer čekamo njenu službenu primopredaju sredinom slijedećeg tjedna. Ne želimo pompozno otvorenje, veli direktor Popović i sam svjestan da su građani svojim dolaskom i boravkom na plaži, na najbolji način dali "zeleno svijetlo" i visoku ocjenu uređenju cjelokupne zone. (B. BAN)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 
 

Podijeli: Facebook Twiter