Nove zračne linije: Pula dogodine povezana s Rimom

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Španjolska aviokompanija Vueling odlučila je uvesti nove linije prema hrvatskim destinacijama iz Španjolske i Italije, a Istru će od 2015. povezati s Rimom. Ovo je prvi puta da Vueling leti na pulski aerodrom, ali i prvi je put da je Pula povezana s Rimom avionom. Karte su već u prodaji, a Vueling će letjeti svake subote od 20. lipnja do početka rujna. Što se tiče linije prema Barceloni, ona se još uvijek razmatra.

Uz direktne letove Barcelona - Zagreb od 3. travnja, koje će biti dostupne sve do kraja listopada, novost u ponudi predstavljaju i letovi iz Barcelone za Zadar, jednom tjedno od kraja lipnja do početka rujna. Jednako tako, za Advent se uvodi linija Barcelona - Zagreb koja kreće u prosincu ove godine. Uvode se i letovi Barcelona – Dubrovnik od 27. ožujka, kao i letovi na relaciji Barcelona – Split od 2. travnja s dva leta tjedno koji u sezoni postaju dnevne linije. Što se tiče Rima, Vueling uvodi nove linije kojima će povezati četiri grada – Pulu, Split, Dubrovnik i Zadar.

Ova je tvrtka nove letove najavila na jednom od najvećih sajmova kongresne industrije u Europi, EIBTM-u, koji se od 18. do 20. studenoga tradicionalno održava u Barceloni. Tamo se ujedno predstavila i hrvatska turistička ponuda u sklopu prezentacije Hrvatske turističke zajednice. EIBTM je vodeći svjetski sajam za organizatore sastanaka, konferencija, događanja i poslovne industrije koji okuplja preko 15.000 profesionalaca te preko 3 000 izlagača iz cijeloga svijeta.

- Predstavljenim linijama Vueling se pozicionirao kao vodeća aviokompanija za prijevoz najvećeg broja španjolskih gostiju prema Hrvatskoj, zauzimajući direktno važnu ulogu u porastu broja dolazaka gostiju iz Španjolske koji su u prvih 10 mjeseci 2014. godine ostvarili 18 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na isto razdoblje lani. Ovo je značajan iskorak prema španjolskom tržištu s kojega se iz godine u godinu bilježi sve već broj dolazaka i noćenja. Vjerujem kako će novouvedene linije značajnije pridonijeti dodatnom porastu gostiju sa španjolskoga tržišta i u godini koja slijedi, izjavio je direktor HTZ-a Ratomir Ivičić.

Vueling se u Španjolskoj pozicionirao kao glavni avioprijevoznik za Hrvatsku, prema kojoj je u 2014. godini imao letove za Zagreb, Dubrovnik i Split, ostvarivši iznimno dobre poslovne rezultate. Prvi Vuelingovi letovi za Hrvatsku krenuli su još 2007. godine, a upravo ostvareni rezultati u 2014. godini povod su značajnog povećanja kapaciteta na letovima prema hrvatskim destinacijama u sljedećoj godini za više od 30 posto.

Vueling je osnovan u srpnju 2004. godine s flotom od dva aviona Airbus A 320, četiri linije i vizijom da svojim korisnicima ponudi odlične usluge po konkurentnim cijenama. U ljetnoj sezoni 2015. Vueling će svojim korisnicima ponuditi 343 linije s 22,1 milijun sjedala, uz 12 novih linija iz Barcelone i flotom od ukupno 104 aviona. (B. B.)

 


Podijeli: Facebook Twiter