Nova mjesta za igru u Baderni, Velom Maju i Jasenovici

I Baderna je dobila polivalentno igralište (T. KOCIJANČIĆ)
I Baderna je dobila polivalentno igralište (T. KOCIJANČIĆ)

Nedavno su dovršena dva polivalentna igrališta – u Velom Maju i Baderni, a početkom idućeg mjeseca gradit će se još jedno, u Jasenovici kod Fuškulina. Za njih je u gradskom proračunu rezervirano nešto manje od milijun i pol kuna, saznajemo iz gradske uprave.

U Velom Maju radi se o igralištu za mali nogomet, rukomet i košarku. Ukupna površina koju zauzima igralište, koje je u potpunosti omeđeno žičanom ogradom visine do četiri metara, iznosi oko tisuću četvornih metara. Igralište je opremljeno golovima za nogomet, koševima za košarku i zaštitnom mrežom iza golova. U sklopu igrališta postavljene su i četiri klupe za sjedenje. Ukupan iznos radova je 434 tisuće kuna.

Igralište ima i novi pristupni put, uz koje je uređeno parkiralište, što je koštalo dodatnih 135 tisuća kuna bez PDV-a. Baderna je igralište dobila uz dječji vrtić, zajedno s pristupnim putem i parkingom. Okruženo je zaštitnom ogradom i osvijetljeno reflektorima noću. Time je polivalentno igralište za nogomet, rukomet i košarku postalo novo mjesto susreta u naselju. Na igralištu su postavljeni golovi, koševi, kao i klupe za sjedenje te koševi za smeće, kao i osam reflektora na četiri stupa rasvjete. Sva ugrađena oprema na novom polivalentnom igralištu u potpunosti je usklađena s europskim normama koje se odnose na ekološko svjetlosno zagađenje. Sve je to financirano iz gradskog budžeta s oko 650 tisuća kuna bez PDV-a.

Do sredine prosinca i Jasenovica će imati novo igralište, za koje će se izdvojiti oko 310 tisuća kuna bez PDV-a. bit će to teren za nogomet, rukomet i košarku, tako da će njegova ukupna površina, omeđena zaštitnom ogradom, biti malo iznad 500 četvornih metara. Igralište će imati golove, koševe za košarku, klupe i ogradu visine četiri metara. Radovi će početi prvih dana studenog, najavili su iz gradske uprave. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter