Nova dvorana u Karojbi puna rupa i pukotina


Za sutra je zakazan tehnički pregled školske sportske dvorane u Karojbi koju je gradila tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda. Gradnja je počela još u studenom 2010., a dvorana se, kako je tada najavljivano, trebala otvoriti u listopadu 2011. godine. Započela je nova školska godina 2012./13., a dvorana još nije otvorena.

Dugo očekivana školska sportska dvorana vrijedna 4,6 milijuna još nije otvorena za učenike, a ni za javnost. Ali već izvana može se vidjeti, iako se radi o novoj zgradi, da je krivo izgrađen istočni zid koji je djelomice maskiran s oko 10 centimetara debelim slojem stiropora. Što će biti kada se to odlijepi? Na istoj se fasadi mogu vidjeti rupe, a na asfaltu oko šahtova uz dvoranu već su nastale pukotine.

Nadzorni inženjer Saša Ćus potvrdio je da je tehnički pregled zakazan za sutra, kada će se utvrditi ima li izvođač sve ateste i je li gradnja izvedena u skladu s projektom. Komisija koja će obaviti tehnički pregled razmotrit će stanje i utvrditi ima li kakvih nedostataka, a ako ih bude, naložit će izvođaču da ih ukloni. Na tehnički pregled se dugo čekalo jer je bilo problema oko dovoda i odvodnje vode, struje i strojnog dijela objekta. "To je doista bilo loše napravljeno. Sada ćemo utvrditi stanje i ako ima još nedostataka, izvođač će ih morati ukloniti", kaže Ćus.

Dok jedni očekuju da se saga oko dvorane u Karojbi okonča, drugi smatraju da je najavljeni tehnički pregled obmana te da izvođač investitoru, Općini Karojba, želi prodati "mačka u vreći". Ovakvu tezu iznosi Zoran Rabar iz Gologorice koji je bio podizvođač na nekoliko objekata koje je gradio Fenix. Rabarov obrt ZO-RA bavi se postavljanjem i dobavom odvodnih i dovodnih instalacija te ugradnjom sanitarnih elemenata, što je obavio u dvorani u Karojbi.

Međutim, za taj posao, kaže, nije plaćen, a Fenix mu za radove koje je kao podizvođač izveo u Karojbi, Srdočima i Senju duguje 462 tisuće kuna. Ozlojeđen postupkom Fenixa, ali i institucija pravne države, smatra se izigranim i oštećenim. (Napisao i snimio Mirjan RIMANIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter