Nastavak oživljavanja posrnule Puljanke i Istre

Puljanka je oglasila zakup skladišta u Tršćanskoj ulici u Puli
Puljanka je oglasila zakup skladišta u Tršćanskoj ulici u Puli

Predrag Đorđević, direktor tvrtke CCS, većinskog vlasnika Puljanke i Istre, nastavlja s oživljavanjem ove dvije posrnule pulske trgovačke tvrtke. Nakon što je radnicima isplatio 12,7 milijuna kuna na ime zaostalih plaća, otpremnina i ostalih prava proizašlih iz ugovora o radu, sada intenzivno radi na stavljanju u funkciju objekata Puljanke i Istre. Nedavno je oglasio zakup skladišta koji je dugi niz godina koristila Puljanka u Tršćanskoj ulici u Puli.

Prikupljanje ponuda

Upitan jesu li ugovorili zakup, Đorđević odgovara da je natječaj još u tijeku te da i dalje prikupljaju ponude. Natječaj je oglašen prije mjesec dana, a u njemu je navedeno da nude prizemlje površine 1.686 četvorna metra i podrum od 1.326 kvadrata, a koji se prostiru na parceli od ukupno 9.777 kvadrata. U objektu ima osam rashladnih komora od ukupno 280 kvadrata. Nekretnina se daje u zakup na pet godina s opcijom dodatnih pet i nalazi se na atraktivnoj lokaciji na ulazu u Pulu, odmah pored Željezničkog kolodvora.

Đorđević je napomenuo i da žele staviti u funkciju pulske robne kuće Standa i Pula te trgovački centar u Šijani. Ukratko nam je izjavio da je sve pripremljeno i da se čekaju dogovori kupaca i banaka, a koje imaju hipoteke nad nekretninama. Ranije nam je direktor tvrtke CCS otkrio da s tri potencijalna kupca pregovara o prodaji robne kuće Standa, a da se razgovara i s bankama kako bi dio kupoprodajne cijene mogao, osim bankama, ići prema vjerovnicima iz predstečajne nagodbe. (P. GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter