Nastavak dosadašnje dobre suradnje

Vinko Stihović, Dragan Šipraka, Zvonko Liović i Renato Krulčić (M. RIMANIĆ)
Vinko Stihović, Dragan Šipraka, Zvonko Liović i Renato Krulčić (M. RIMANIĆ)

Hrvatska narodna stranka, Hrvatska stranka umirovljenika i Istarski demokratski sabor potpisali su koalicijski sporazum za predizbornu, odnosno postizbornu suradnju u Pazinu. "HNS je naš dugogodišnji partner u gradskom vijeću, s kojim već tri mandata uspješno surađujemo i zajedno upravljamo gradom" rekao je ovom prigodom Dragan Šipraka, predsjednik pazinskog IDS-a.

Logičan nastavak

Dodaje kako se radi o svjetonazorski sličnim strankama, koje imaju slične programe i planove, stoga je ovaj sporazum posve logičan nastavak suradnje, tim više što HNS podržava Renata Krulčića kao kandidata za pazinskog gradonačelnika.

Zvonko Liović predsjednik županijske organizacije HNS-a zadovoljan je nastavkom suradnje HNS-a s IDS-om i HSU-om, s kojima imaju mnoge zajedničke točke, ne samo u Pazinu već i na razini Istre. U Pazinu, gdje HNS podržava gradonačelnika Krulčića rezultati su jako dobri. Na listi na predstojećim izborima iz HNS-a će biti Daniel Lušić, mladi inženjer elektrotehnike koji će sigurno doprinijeti radu gradskog vijeća, ali i osmišljavanju aktivnosti upravljana gradom Pazinom, rekao je Liović. Vinko Stihović iz HDU-a, ovaj koalicijski sporazum vidi kao nastavak dosadašnje dobre suradnje. Naglasio je kako ove tri stranke imaju jasnu viziju razvoja grada koju dosadašnji rezultati čine vidljivom. Stoga je nastavak suradnje logičan slijed i korak naprijed.

- Veselim se potpisivanju ovog sporazuma koji predstavlja politiku kontinuiteta, rekao je kandidat za gradonačelnika i aktualni gradonačelnik Renato Krulčić. Pazin nije slučajno postao poželjnim mjestom za život, rekao je Krulčič i dodao kako je to produkt dosadašnjeg rada, a istim će se tempom i zajedništvom nastaviti dalje. Nezaposlenost u Pazinu je ispod šest posto i 30 posto manja nego lani u istom razdoblju, kaže Krulčić i ističe kako je to uspjeh rada gospodarstva i gradske uprave, ali i svih uključenih u osmišljavanje politika u gradu Pazinu. Želimo poboljšati uvjete rada, ali i pomoći u stvaranju novih vrijednosti gospodarstvenika, stoga ćemo nastaviti s mjerama pomoći i unaprijediti infrastrukturu, rekao je Krulčić izdvojivši širokopojasni, brzi Internet.

Poduzetnički inkubator

Otvorit će se poduzetnički inkubatori na području Pazina, a jadan je takav projekt već prijavljen. Uz to važan je transfer znanja prema onima koji se žele baviti gospodarstvom, a to će se provoditi kroz srednje škole, ali i riječko Veleučilište kroz koje će se osmisliti i omogućiti stjecanje novih znanja potrebnih Pazinu, ali i Pazinštini, jer Pazin doista djeluje kao srce Istre, naglasio je Krulčić. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter