Najuspješnija ženska i muška mladež DVD-a Bedekovčina

(A. ČABARAVDIĆ)
(A. ČABARAVDIĆ)

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Istarske županije tijekom vikenda je na stadionu SRC Uljanik-Veruda održano 12. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske na kojem je sudjelovala 51 ekipa mladeži – ženske i 58 momčadi mladeži – muški, te izvan konkurencije ekipe iz Češke, Slovenije i Mađarske.

Na natjecanju su sudjelovale prvoplasirane ekipe sa županijskih natjecanja u Republici Hrvatskoj, a 12. državno natjecanje u Puli odvijalo se u dvije discipline, u brzinskoj vježbi s vatrogasnim aparatima i opremom te u trčanju štafete s preprekama. Bodovalo se najbolje vrijeme s najmanje grešaka.

U kategoriji mladež – djevojke (dob od 12 do 16 godina) prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Bedekovčina, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Nuštar, a treće DVD-a Kuče. Kod mladeži – mladića prva je momčad DVD-a Bedekovčina, drugo mjesto osvojila je momčad DVD Novi Marof, a treće momčad DVD Desno Trebarjevo.

Državno natjecanje u Puli završeno je mimohodom sudionika na stadionu i proglašavanjem rezultata, a prve su tri ekipe u ženskoj i muškoj kategoriji nagrađene medaljama, peharima i novčanim nagradama koje su im uručili predsjednik i potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) Ante Sanader i Dino Kozlevac, načelnik HVZ-a Željko Popović, predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović i zapovjednik Javne postrojbe Pula Klaudio Karlović.

Na natjecanju je sudjelovalo i šest ekipa Vatrogasne zajednice Istarske županije i to tri ekipe djevojaka, mladeži DVD-ova Ližnjan, Vodnjan i Žminj, te tri momčadi mladića DVD-ova Pula, Svetvinčenat i Buzet. (A. ČABARAVDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter