Najljepši pas sibirski haski Franza Krenna

Međunarodna izložba pasa-prvoplasirani haski, jazavčar i pinčer u društvu vlasnika
Međunarodna izložba pasa-prvoplasirani haski, jazavčar i pinčer u društvu vlasnika

Na terenima Sportskog centra Laconovo u Balama, prošle je nedjelje održana Nacionalna izložba pasa CAC HR. I ovog su puta travnati tereni odjekivali pozdravnim lavežima, koji su u društvu sa svojim vlasnicima doputovali iz desetak zemalja, kako bi se u svom punom sjaju predstavili i zborili za titule najljepših. A za uspjeh, osim dobrih psećih gena i velike ljubavi i truda njihovih vlasnika bile su potrebne i mašne za dlakave čuperke, četke i češljevi, najraznovrsniji pribor za četveronožnu pedikuru i manikuru, poneki nagradni bombon i dakako naklonost ocjenjivačkog žirija.

Najljepšim psom u konkurenciji njih 270, od kojih je 165 bilo iz Hrvatske, 65 iz Italije, 21 iz Slovenije, dvanaest iz Austrije, četiri iz Češke, te dva primjerka iz Rusije i po jedan iz Mađarske, Indonezije, Srbije i  Slovačke bio je sibirski haski "Zorro rides againin Nordica" vlasnika Franza Krenna. Drugi je oštrodlaki jazavčar "Zimerbude olimpiada Sochi-2014", u vlasništu Matejčić i Smilić, dok je trećeplasirani na Best in show-u bio pinčer "Zipi-a-Didoda v. Tani Kazaru", vlasnika Jongkie Budimana. U specijalnoj kategoriji za autohtone pasmine pobjedu je odnio dalmatinac imena "Croata Dals American Agent" vlasnika Marka Kukoliča.

Inače, četvrtu je po redu Međunarodnu izložbu pasa organiziralo Kinološko društvo Rovinj, uz potporu Općine Bale i njene Turističke zajednice. Kako doznajemo, 6. lipnja na zelenim se baljanskim terenima priprema i uzgojni pregled pasa. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter