Najbolji modelari Teo Ušić i Mateo Peruško


Osnovna škola Veli Vrh bila je domaćin trećeg županijskog natjecanja Modelarske lige koja se održava pod motom "Danas mali, sutra veliki majstor". Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Istarske županije i Društvo pedagoga tehničke kulture Istarske županije.

Natjecatelje su pozdravili ravnateljica škole Karmen Kranjec te predsjednik Zajednice tehničke kulture Istarske županije Anton Pletikos. Natjecalo se ukupno osam ekipa sastavljenih od dva učenika i to od petog do sedmog razreda.

- U ovogodišnjoj Modelarskoj ligi prijavljeno je osam ekipa iz šest osnovnih škola i to "Vladimir Gortan" Žminj, "Dr. Mate Demarin" iz Medulina te pulskih Vidikovac, Šijana, Stoja, te Veli Vrh, koja je danas i bila domaćin natjecanja, rekao nam je član organizacijskog odbora iz Društva pedagoga tehničke kulture Istarske županije Dino Makovac.

Nakon višesatnog rada, nešto iza podneva objavljeni su i pobjednici. Najbolji u Istarskoj županiji su učenici OŠ Šijana u sastavu Teo Ušić i Mateo Peruško i oni će ići na Državno natjecanje koje će se u svibnju održati u Kraljevici. Na drugo mjesto plasirala se ekipa OŠ Vidikovac u sastavu Marija Peteh i Matej Terlević, dok je treće mjesto pripalo ekipi OŠ "Vladimir Gortan" iz Žminja u sastavu Larisa Poljak i Martin Šugar. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter